Kastamonu'daki Kivi Bahçelerine İnceleme Gezisi

KASTAMONU - Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Kastamonu'da kivi bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Ilgaz'daki "Ceviz Çalıştayı"na katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Emiralioğlu, Bozkurt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hülya Karaaslan ve beraberindeki ziraat mühendisleriyle Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, İnebolu ilçelerinde kivi yetiştiricilerini ziyaret etti.

Emiralioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta kiviyle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, Kastamonu'daki kivi üreticilerinin bilgilerinden faydalanmak üzere inceleme gezisi yaptıklarını belirtti.

Son birkaç yıl içinde Kastamonu'da kivi üretiminin yaygınlaşmaya başladığını aktaran Emiralioğlu, "Kastamonu'da kivi konusunda tecrübeli üreticilerimiz var. Üreticilerimizi ve üretim sahalarını gezerek onlarla bilgi alışverişinde bulunduk. Kahramanmaraş'ta kivi üretiminin yapılabileceği bölgelere sahip. Bu bölgelerde kivi yetiştiriciliği konusunda üreticilerimize destek vereceğiz" diye konuştu.

Abana'da kivi üreticiliği yapan Yalçın Erdoğan ise bölgelerinin kivi yetiştiriciliği için uygun iklime sahip olduğunu ifade ederek, üretilen kivilerin kalite ve lezzet bakımında iddialı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA