"Uluslararası Yazılım Kongresi" 27 Eylül'de Bursa'da Yapılacak

BURSA - Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, "Yazılım üretimi konusunda başarı öyküsü haline gelmiş Hindistan'da yazılım sektörüne yönelik girişimler 80'li yılların ikinci yarısında başlamıştı ve bugünkü başarısı ortada. Türkiye, neden bir başarı öyküsü olmasın? Biz, buna inanıyoruz" dedi.

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı da olan Akın, yazılı açıklamasında, sektörün Türkiye'nin bilgi temelli iktisadi ve toplumsal kalkınma sürecinde stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kongrenin sektörel analiz ve değerlendirmelerle rekabet avantajı sağlayacağını belirtti.

Bu kongre Bursa için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Akın, "Teknolojik altyapısı uygun olan şehrimizde yazılım sektörünü yıldızlaştırmak mecburiyetindeyiz. Çünkü bilişim, marka şehir olma çabasının anahtarıdır" dedi.

Akın, BİSİAD tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Yazılım Kongre ve Sergisi"nin Bursa'ya dolu dolu iki gün yaşatacağını belirterek, Dokuzuncu Kalkınma Planı'nda da öncelikli sektörlerden biri olarak belirlenen yazılım sektörünün temsilcilerini ve ilgililerini bir araya getirecek olan kongrenin kapsamlı bir içerikle takipçileriyle buluşacağını anlattı.

Yazılım üretimi konusunda başarı öyküsü haline gelen Hindistan'a dikkati çeken Akın, kongrenin sektörün geleceğine ilişkin fırsatların fark edilmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Akın, şunları kaydetti:

"Bursa'da iki gün süresince yazılım fırtınası estireceğiz. Teknokrat, bürokrat ve akademisyenlerle sektör temsilcileri olarak kapsamlı bir çalışmayla bir tohum atmış olacağız. Türkiye'de yaklaşık bin 600 firma, yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor ve çoğu KOBİ niteliğinde. Ülke olarak sahip olduğumuz avantajları, yazılım sektörünün gelişmesi ve kalkınmaya yönelik bir güç haline dönüşebilmesi için hayati öneme sahip bir konu olan destek ve teşvikleri kapsamlı bir biçimde değerlendireceğiz. Yazılım üretimi konusunda başarı öyküsü haline gelmiş Hindistan'da yazılım sektörüne yönelik girişimler 80'li yılların ikinci yarısında başlamıştı ve bugünkü başarısı ortada. Türkiye neden bir başarı öyküsü olmasın? Biz, buna inanıyoruz. Bursa'nın da bu noktada önemini ve gücünü göstermiş olacağız."

Osman Akın'ın verdiği bilgiye göre, 27-28 Eylül tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyonda, Microsoft Türkiye CRM Ürün Müdürü Barış Taptık'ın da aralarında bulunduğu sektörün önde gelen isimleri "Gelecekte İş Uygulamaları" oturumuna katılacak.

Sektör temsilcileri ve iş çevrelerinin yakından tanıdığı isimlerden "melek yatırımcı" Hasan Aslanoba, "Yazılım Sektöründe Teşvikler, Destekler ve Melek Yatırım", geliştirdiği yazılımlarla markasından söz ettiren ve İngiltere'de de faaliyet gösteren Baliç Bilişim Üst Yöneticisi İbrahim Baliç de "Siber Suçlar ve Güvenlik" konularında katılımcıları bilgilendirecek.

"Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi"nde, 75 bildiri çalışması içerisinden seçilen 52 bildiri sunumunu program ile eş zamanlı olarak diğer salonlarda yayınlanacak.

Kaynak: AA