Yalova Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yalova Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır
Yalova'da 16 Eylül Pazartesi günü çalacak olan ilk ders zili öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Yalova'ya toplam 243 yeni öğretmenin atandığını belirtti.

Yalova'da öğretmen sayısının 2 bin 248'e ulaştığının altını çizen Yurtman, "Şu anda 46 norm fazlası öğretmenimiz bulunuyor. Mesleğe bu yıl ilk kez ataması yapılan ve Yalova'da görevlendirilen öğretmenlerimiz için 12-16 Eylül tarihleri arasında eğitim yapılacak. Bu yıl 1'nci ve 9'ncu sınıflara yapılan kayıtlarla birlikte 155 okulda toplam 38 bin öğrencimiz eğitime görecek" dedi.

Orta Öğretim Geçiş Sistemi sonrasında ilde oluşan tabloyla ilgili bilgi veren Yurtman, "Geçen sene 8'inci sınıflardan 3 bin 43 öğrenci mezun olmuştu. Bu sene Anadolu liselerinin kontenjanı 2 bin 848, sınavsız öğrenci alan liselerimizin kontenjanı ise 850 olarak netleşti. Yani toplamda ilimizde 3 bin 698 kontenjan bulunuyordu. Bu kontenjandan halen 364'ü boş" diye konuştu.

Fatih projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yurtman, eğitim yılı sonuna kadar il merkezindeki tüm okulların bu projeye geçişinin tamamlanacağını müjdeledi. Fatih projesi kapsamında 11 kurumun akıllı tahta kullanmaya başladığını dile getiren Yurtman, "2013-2014 eğitim yılı sonuna kadar Fatih projesi kapsamında il merkezindeki tüm ilk, orta ve liselerimizde akıllı tahta kurulumu tamamlanmış olacak. İlimizde 2 lisede tablet dağıtımını gerçekleştirmiştik. Diğer okullarımızda tablet dağıtımına ise akıllı tahta kurulumlarının tamamlanması sonrasında başlayacağız" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitaplarını gönderdiğini ve kitapların okullara dağıtımın ise bittiğini dile getiren Yurtman, çocukların ders başı yaptığında kitaplarını sıralarında bulacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA