Derman’dan Kaymakam Taştan’a Ziyaret

Merkezi İçel'in Erdemli ilçesinde bulunan Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) yönetimi, Bursa Osmangazi Kaymakamlığından Erdemli Kaymakamlığına atanan Osman Taştan’ı ziyaret etti.

Derman’dan Kaymakam Taştan’a Ziyaret
Ziyaret sırasında Sağlık Gönüllüleri Derneği’ni tanıtan Dernek Başkan Yardımcısı Dişhekimi Abdülkadir Baştürk, derneklerinin sektörde faaliyetlerde bulunmasının yanı sıra yardımlaşma konusuna da hassasiyetle yaklaştığını belirtti.

Baştürk, “Yeni bir dernek olmamıza rağmen gerek sağlık konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve gerekse sosyal anlamda yaptığımız faaliyetlerle Erdemli’mize güzel hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. İnsanımız yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda yanımızda oldu. Yardım faaliyetlerini ayrıca önemsediğimizin altını çizmek istiyorum. Türkiye'ye sığınan ve kendi ülkelerinde zor durumda olan Suriyeliler için Erdemli’de yardım kampanyası gerçekleştirdik. Bu tür faaliyetleri sürdürme gayretimizi her zaman için devam ettireceğiz” dedi.

Okullarda sağlık taraması çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Baştürk, “Köylerimizdeki ve ilçe merkezimizdeki okullarda sağlık taramalarımız oldu. Velilerimiz olsun, öğrencilerimiz olsun, idarecilerimiz olsun bu faaliyetlerden memnun kaldılar. Biz bu konudaki faaliyetleri de oldukça önemsiyoruz. Bu güzel faaliyetleri yine sürdürme gayretinde olacağız” diye konuştu.

Vakıf ruhu ve yardımlaşma konusuna değinen Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise, hayır işi ve bu konudaki hassasiyetin milletimizin geçmişinde de var olduğunu belirtti.

Taştan, “Hayır işleri hakkında küçük çaplı bir araştırmam oldu. Şunu görüyoruz ki bir toplumda hayır işleri ne kadar yaygınsa, o toplum kendi çağının en gelişmiş ülkelerinden birisi haline geliyor. Hayır işlerinin başında vakıflar gelir ve tarihe baktığımızda, vakıf müessesesinin en yaygın olduğu devlette Osmanlı'dır. Tarihte de bütün medeniyetler neye değer verdilerse onun inşasını daha görkemli ve daha kalıcı yapmışlar. Osmanlı’nın bir cihan imparatorluğuna yürüyüşünün altında bu tür hassasiyetler aramak lazım. Türkiye’de bugün yardımlaşma konusunun en dikkat çekilmesi gereken konu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Taştan, Derman yönetimine yaptıkları güzel çalışmalar için teşekkür ederek, bu faaliyetlerin devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA