Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki:

Kayseri'nin kardeş şehri olan Macaristan'ın Miskolc şehrinden bir heyet üç günlük bir ziyaret için Kayseri'ye geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki:
Heyetin ilk günkü programına Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jamos Hovari de katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir ilişkisi kurduğu Macaristan'ın Miskolc şehrinden gelen heyette, Belediye Başkanı Akoz Kriza, Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma, bazı iş adamları ve belediye yetkilileri de yer alıyor. Heyete Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jamos Hovari ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kıss de iştirak etti. Ziyarete Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı.

Dün akşam Kayseri'ye gelen Macar heyet bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

"KARDEŞLİK İLİŞKİSİ, TİCARİ BAĞLANTILARI GETİRSİN"
Konuklarını başkanlık girişinde karşılayan Başkan Özhaseki, Macaristanlı kardeşlerimizi Kayseri'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Konuklarına Kayseri hakkında bilgiler veren Özhaseki, son 10-15 yılda Kayseri'de sadece belediyecilik alanında değil her alanda büyük bir değişimin olduğunu belirtti.

Özhaseki, kardeşlik ilişkisinin yanı sıra her iki şehir ve her iki ülke arasında ticari ilişki kurulması gereğini de dile getirerek Kayseri ziyareti ve ziyarette yapılan görüşmelerin ticari işbirliğinin başlangıcı olmasını temenni etti.

Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza da Başkan Özhaseki'nin söyledikleri ile hemfikir olduğunu ve karşılıklı ekonomik bağlantılar kurulmasını arzu ettiklerini söyledi.

Miskolc Belediye Başkanı Kriza, ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Kent Müzesi, Kongre ve Spor Merkezi ile Kadir Has Stadı'nı gezdiklerini ve çok modern şehir yapıları ile karşılaştıklarını söyledi.

Kriza kendi şehirlerinde yapımı devam eden stad için de Kadir Has Stadı'nı gezmelerinin iyi bir örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyarette daha sonra karşılıklı hediyeler verildi.

Başkan Kriza'nın hediye edilen Ney'i üflemeye çalışması dikkat çekti.
Kaynak: İHA