Turgutlu Ziraat Odasından Üzüm Üreticisine Uyarı

MANİSA - Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, bu yıl soğuktan zarar gören üzüm üreticisinin borçlarının ertelenmesi için 23 Eylül'e kadar başvuruda bulunması gerektiği uyarısında bulundu.

Abdullah Şenol, gazetecilere açıklamasında, mart ve nisan ayında yaşanan soğuklar nedeniyle bölgede üzüm rekoltesinde yüzde 70'i varan kayıplar yaşandığını belirtti.

Bu nedenle Manisa ilinde bağcılığın afet kapsamına alındığını hatırlatan Şenol, "Mağdur olan çiftçilerimizin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifindeki borçları ertelendi. Erteleme için başvurularının 23 Eylül'e kadar yapılması gerekiyor. Önümüzde az bir süreç kaldı. Çiftçilerimizden, vakit geçirmeden başvuruları yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Çepnidere köyündeki üzüm bağlarının afet kapsamı dışında tutulduğunu duyduklarını dile getiren Şenol, şunları kaydetti:

"Bunlarda da büyük oranda verim düşüklüğü vardır ve buranın da afet kapsamına alınması gerekmektedir. Köydeki çiftçilerimiz, sürekli odamıza gelerek bizden yardım istemekteler. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'in bizi ziyaretinde kendisine konuyu ilettik. Şimdi tüm Manisa milletvekillerimizden ve hükümetten bu konuda destek bekliyoruz."

Kaynak: AA