Rektör Özer’den Roma Büyükelçisi Hakkı Akil’e Ziyaret

Bülent Ecevit Üniversitesinin ve Türk yükseköğretim sisteminin akreditasyon ve yeniden yapılanma süreçleri ile ilgili İtalya’daki çalışmalarını sürdüren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İtalya ziyareti kapsamında 09.09.2013 tarihinde Roma Büyükelçisi Hakkı Akil’i ziyaret etti.

Rektör Özer’den Roma Büyükelçisi Hakkı Akil’e Ziyaret
Samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu ile ilgili attığı adımları Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ile paylaşan Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ’nün kısa süre içerisinde Avrupa’daki üniversitelerin yakaladığı evrensel başarı çizgisi ile rekabet edebilir bir noktaya gelmesi için çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek İtalya’da bulunduğu süre zarfında görüşmelerin kusursuz bir biçimde sürmesine sağladığı katkılardan ötürü Akil’e teşekkürlerini iletti. Prof. Özer’in İtalya temaslarını büyük bir takdir ve mutlulukla takip ettiğini belirten Büyükelçi Akil ise Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararası platformlarda yakaladığı başarıları, sistemli ve kararlı bir biçimde atılan adımların somut bir neticesi olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Akil uluslararası alanda Türk üniversitelerinin ismini duyurmasından duyduğu mutluluğu yineleyerek Prof. Dr. Özer’in şahsında tüm yükseköğretim camiasını kutladı. Görüşme günün anısına karşılıklı takdim edilen armağanlar ile sona erdi.

BEÜ NATİONAL RESEARCH COUNCİL OF ITALY İLE ORTAK PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEK
Roma Büyükelçisi ile görüşen Prof. Dr. Özer’in ziyaretleri, Bülent Ecevit Üniversitesinin gelecek vizyonu adına önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Rektör Özer, İtalya ziyareti kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile ortak projeler yürüten National Research Council of Italy (CNR)’yi ziyaret etti. Ziyarette National Research Council of Italy araştırmacılarından Dr. Alfonsina Ramundo Orlando'nun refakatinde CNR Kampüsünün değişik bölümleri incelendi. Sonrasında Dr. Alfonsina Ramundo Orlando'nun laboratuvarları gezildi ve elektromanyetik dalgaların hücre dinamiklerine etkileri üzerine yapmış oldukları son çalışmalar hakkında bilgi alındı. Görüşmede ayrıca, Dr. Orlando'nun katılımıyla CNR ile Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 2014 yazında ortaklaşa Hücre Model Sistemleri (Cell Model Sytems) yaz okulu açılması kararlaştırıldı. Dr. Alfonsina Ramundo Orlando ile görüşmesinin ardından CNR Bölüm Direktörü ile bir araya gelen Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ ile National Research Council of Italy arasında karşılıklı araştırmacı hareketliliğini destekleme kararı alındığını açıkladı.

Kaynak: İHA