Aksu Belediye Başkanı Yıldırım, Chp Yolunda

ANTALYA - Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP'de siyaset yapma kararı aldığını söyledi.

Yıldırım, 2004 yılında AK Parti'den Aksu Belediye Başkanlığına seçildikten sonra, 2009 yerel seçimlerinde MHP'den aday olarak yeniden belediye başkanlığına seçildi. Yıldırım, 2010 yılından bu yana ise görevini bağımsız olarak sürdürüyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yıldırım, CHP Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile görüştüğünü ve uygun görülürse CHP'den Aksu belediye başkan adayı olma talebini ilettiğini söyledi.

Keskin'in kendisiyle ilgilendiğini ve çalışmak istediğini dile getirdiğini ifade eden Yıldırım, "Sayın Keskin üyelik için CHP İl Teşkilatı'na gitmemi ve il başkanıyla görüşmemi istedi. Olumlu bir görüşme geçti. İlçede yaptığımız çalışmaları anlattık" dedi.

AK Parti ve MHP'de siyaset yaptığını ifade eden Yıldırım, her iki partinin il ve ilçe yönetimleriyle meclis üyelerinin baskılarıyla karşılaştığını kaydetti.

Rant talepleri nedeniyle partileriyle ters düştüğünü ifade eden Yıldırım, "2004 yılında AK Partili meclis üyeleri, belediye faaliyet raporuna ret oyu vererek hakkımda soruşturma açılmasını ve belediye başkanlığından düşmemi sağlamaya çalıştı. Bazı talepleri de oldu. Bunlara ilçe halkım adına olumsuz cevap verdim" diye konuştu.

Daha sonra MHP'de siyaset yaptığını anlatan Yıldırım, burada da aynı tavrı gördüğünü söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"MHP il yönetimi, meclis üyelerini tamamen kendisi belirlemek istedi. Ben de çalışacağım insanları kendim belirleyeceğim söyleyerek olumsuz cevap verdim. Bunun dışında rant için ciddi baskılar yapıldı. MHP'li meclis üyeleri, açığa alınmam için çalıştı. Bunların sonucu partiden ayrıldım."

CHP'de siyaset yapma kararında, yıllardır bu partiden belediye başkanlığı yapan Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek'in rahat bir başkanlık yürütmesini görmesinin etkili olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Burada parti tarafından rant için baskı yapıldığını görmedim. Türkiye'de olması gereken siyaset bu. Belediye başkanlarının serbest bırakılması. Ben bunu CHP'de gördüğüm için siyasete burada devam etme kararı aldım" dedi.

CHP yönetimi tarafından aday gösterilmesi halinde projelerini tamamlayacağını dile getiren Yıldırım, "Aday gösterilirsem çalışacağım. Gösterilmezsem de CHP'ye oy vereceğim ve aday gösterilen kişiyi destekleyeceğim. Önümüzdeki günlerde CHP İl Teşkilatı'na üyelik başvurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA