Kafkas Kartalları Savaşı Sahneye Taşıdı

Kafkas-Rus savaşı Bursa'da yeniden canlandırıldı.

Kafkas Kartalları Savaşı Sahneye Taşıdı
Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Büyükşehir Belediyesi ile Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenediği gecede sahne alan Molodost Dagestan Lezginka Halk Dansları ve Akrobasi Topluluğu, yaptığı gösterilerle nefesleri kesti. Kafkas kartalı Şeyh Şamil'i ve savaşı canlandıran ekip büyük alkış aldı. Tam bir coşku karnavalı şeklinde geçen geceye Dağıstan kökenli vatandaşlar ve Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Geceye ev sahibi Dağıstan Derneği’nin yanı sıra, Balıkesir Dağıstan Derneği, Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Bursa Çerkez Derneği, Abhaz Derneği, Kafsiad başkan ve yöneticileri ve kalabalık hemşeri topluluğu katıldı.

Dernek başkanı Yaşar Sabri Dönder, yaptığı açılış konuşmasında, "Tarihten gelen asil kültürümüzü yaşamak, genç nesillere aktarabilmek için çalışıyoruz. 'Dağlar ülkesi' ve 'Diller dağı' olarak da bilinen Dağıstan’da 30’u aşkın millet yaşıyor. Bunlardan 14’ünün diliyle okullarda eğitim yapılıyor” dedi

Lezginka ekibinin mertlik ve zarafet timsali oyunlar oynadığını söyleyen Dönder, bu yıl derneğin kuruluşunun 15. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş'ın da katıldığı gecede söz alan Ödünç, ’’Böyle kültürel faaliyetlerin sık sık düzenlenmesi, acılı ve sevinçli günleri paylaşmaya vesile oluyor’’ dedi.

Kaynak: İHA