Başkan Akgün, Yeni Hizmet Binasında Vatandaşlarla Bayramlaştı

Ramazan ayını bir şenlik havasında geçiren Büyükçekmeceliler, bayram coşkusunu yapımı devam eden Büyükçekmece Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda yaşadı.

Büyükçekmece’nin merkezindeki yeni belediye binasında toplanan Büyükçekmeceliler, bayramın coşkusunu Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte yaşadı. Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, eski milletvekili Ayhan Altuğ ve eski Büyükçekmece Kaymakamı Ünal Erdoğan ile birlikte kutlamaya gelen vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Akgün, küçüklere bayram harçlığı vermeyi de ihmal etmedi.

“Halkın yeni evi” sloganı ile yapımına başlanan ve projesi bizzat Dr. Akgün tarafından hazırlanan belediye binası ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları yanıtsız bırakmayan Başkan Akgün, bazı basın yayın organlarında belediye binasını AK Parti’nin yaptırdığı yönündeki söylentilerin sorulması üzerine “Ben bu iddialara cevap bile vermiyorum. Eser güzel olunca sahiplenmesi ne kadar tatlı geliyor değil mi” diye konuştu.

Bayram kutlamasını halkın yeni belediye hizmet binasını tanımasını sağlamak için bu mekanda yaptığını söyleyen Akgün, şunları söyledi:
“Projeyi ben tasarladım. Doktora düzeyinde eğitimini aldığım şehircilik üzerine edindiğim tecrübemi bu bina ile Büyükçekmecelilere sunmak için projeyi bizzat kendim tasarladım. Destek vermek isteyen vatandaşlarımızın sayesinde binanın kaba inşaatı tamamlanana kadar belediyenin kasasından tek kuruş harcamadık. Binanın mimarisini dünyanın en önemli mimarilerini harmanlayarak oluşturdum. Ön cephesinde Selçuklu Mimarisi’nin esintisini esere yansıttık. Arka cephede İspanyol ve Fransız Mimarisi’nden etkilendim.”
Bina hakkında bilgiler veren Başkan Akgün, “Binayı her yerden gösterecek olan seyir kulesi ve saat kulesini Kuzeydoğu Avrupa Mimarisi’ni örnek alarak tasarladım. İç dizaynı ise hizmet edebilmek üzerine tasarladım. Tavan yüksekliğini 5 buçuk metre olarak belirleyerek personelimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda çalışmalarını ve hizmet almalarını sağladık. Belediyeyi ‘halkın evi’ olarak tasarladık. Hiçbir şekilde ticarethaneler için yer belirlemedik. Vatandaşların düğünlerini ve toplantılarını ücretsiz olarak yapabilecekleri alanlar yarattık” dedi.

Yeni binadan personeli ile birlikte harekete geçen Akgün, kapı kapı dolaşarak vatandaşlarla bayramlaşmaya başladı.

İlk olarak Tepecikli vatandaşlarla buluşan Akgün, kahvehane ve ev ziyaretleri yaparak vatandaşlarla bayramlaştı. Bayram turuna Türkoba ve Mimaroba ile devam eden Akgün, bölgedeki ihtiyaçlara cevap verebilmek adına vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdi. Akgün, “Büyükçekmece benim büyük ailem. Tüm aile üyelerimin şeker gibi bir bayram geçirmesini diliyorum” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA