Şehit Babası Gibi Polis Olacak

SİVAS - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit polis memurunun ailesiyle Hakkari'deki çatışmada yaralanan gazinin evine ziyarette bulundu.

Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Emniyet Müdürü Seçuk Kızılay, Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ile İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'ni ziyaret eden Kemelek ve beraberindekiler, daha sonra İnönü Konağı'nda il protokolü bayramlaşma törenine katıldı.

Buradaki törene AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de iştirak etti.

Bayramlaşma töreninin ardından Kemelek, İlter, Kızılay ve öteki ilgililer, 3 yıl önce Ankara'dan Giresun'a dönüşü sırasında idaresindeki resmi aracın Ordu'nun Fatsa ilçesinde elektrik direğine çarpıp takla atması sonucu şehit olan Sedat Ataman'ın ailesiyle 1996 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada yaralanan gazi Nihat Olcarcıyüz'ün evine ziyarette bulundu.

Vali Kemelek ve beraberindekiler, Ataman ve Olcarcıyüz ailelerinin bayramını kutladı. Ziyarette, şehit polis memurunun 18 yaşındaki kızı Tuğba, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandığını söyledi.

Kemelek ve beraberindekiler, genç kızı kutladı. Tuğba'nın baba mesleğini seçmesi, buradakileri duygulandırdı.

Şehit polisin Sivas Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki oğlu Turan da babası gibi polis olmayı hedeflediğini belirtti.

Kaynak: AA