Bursa'da 100 Acılı Anne, Bayramı Evlatlarından Ayrı Geçirdi

Bursa'da kayıp olan yaklaşık 100 kişinin yakınları, Ramazan Bayramı'nı da sevdiklerinin yollarını gözlemekle geçirdi.

Bursa'da 100 Acılı Anne, Bayramı Evlatlarından Ayrı Geçirdi
Kimi eşini, kimi çocuğunu, kimi kocasını, bazıları ise annesini kaybetmenin acısını yaşayan vatandaşlar, buruk bir bayram geçirdi. Bursa'da kayıp olan yaklaşık 100 kişinin ailesi, bayramda da sevdiklerinin yolunu gözlemeye devam etti.

Henüz 1 yaşına yeni girmiş olan Sergen Kaya, 18 yaşındaki Yasemin Çanlı ve Mukaddes Merve Akyüzlü, Ali Osman Saka (20), Serap Atan (19), Çisem Çürükova (20), Kazım Topaç (30), Leyla Şakar (30), Meral Özbek (35) Bursa'da kaybolan şahıslardan sadece bazıları.

Türkiye'de kayıp vatandaşlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından internet sitesinde oluşturulan albüm, dikkatli vatandaşların ilgisini bekliyor. Genel Müdürlüğün internet sitesinde bulunan albümde fotoğrafları bulunan 5 bin kişinin bilgilerine yer veriliyor. Sitede, "Bu bölümde, ülke genelinde kayıp olarak aranmakta olan vatandaşlardan sadece fotoğrafı olanlara ait bilgiler yer alıyor. Bulunduğu yer hakkında bilgi sahibi olduğunuz kayıp çocuk ile ilgili olarak lütfen bizimle irtibata geçin" uyarısında bulunuluyor. Sitede ayrıca çocuklarla ilgili de önemli uyarılar yapılıyor.

Sitede, Türkiye genelinde kayıp olan 700 çocuğun da bilgisine yer verilirken, uzmanlar ise, çocukların tanımadıkları şahısların gösterdiği yakınlığa aldanıp verdikleri hediyelerin kabul edilmemesi gerektiğini söylüyor. Bu gibi girişimlerde bulunanların veya rahatsız edenlerin hemen en yakın güvenlik görevlisine şikayet edilmesini isteyen yetkililer, "Aileler, çocuklarınız dışarı çıktığında üzerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat edin. Çocuklarınızı mahalledeki oyun alanlarında bile olsa mutlaka gözaltında bulundurun. Çocukların oynadıkları bölgede alışılmamış şekilde ve sıklıkta dolaşan şahıs ve araçları gerektiğinde en yakın güvenlik kuvvetleri birimlerine bildirin. Mümkün olduğunda kişilerin eşkallerini ve araçların plaka numaraları ile markalarını ve renklerini tespit etmeye çalışın" uyarısında bulunuyor.
Kaynak: İHA