AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar'ın Açıklaması

GAZİANTEP - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Bizim derdimiz hiç kimseye laf yetiştirmek değil gerekirse Kemal Kılıçdaroğlu'na yetiştiririz. Ama biz, küçük düşünen üç adım sonrasını görmeyen elli metre sonrasını fark edemeyen o küçük beyinli siyasetçilerle burada rekabete girmeyeceğiz" dedi.

Tayyar, Partisinin İslahiye İlçe başkanlığı binasında partililerle bayramlaştı. Tayyar, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinde bir iktidarın ilk kez sadece bir dönem sonrasına değil üç dönem sonrasına ilişkin hedefler koyduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu büyük hedefleri gerçekleştirmemesi için birilerinin yukarıdan aşağı çekmek isteyeceğini ifade eden Tayyar, "fitne odaklarının" işinini bitmediğini, eylül ve ekimde üniversitelerin açılmasıyla bu oyunu yeniden tezgahlamak için çalışacaklarını ima ettiklerini belirtti.

Vatandaşların dikkatli olmasını aksi halde kardeşin kardeşi öldürdüğü, 1980 öncesi gibi ülkenin 70 sente muhtaç olduğu dönemlere düşeceğini belirten Tayyar, şunları söyledi:

"Siyaseti Allah için yapıyoruz, koltuk sevdası için yapmıyoruz. İnşallah zamanı gelince bunun ne anlama geldiğini göreceksiniz. Bizim rakibimiz İslahiye'de CHP değil, bizim rakibimiz yine kendimiziz. İslahiye'de belediye başkan adayımızı açıkladıktan sonra adayımız, Gaziantep'te AK Partili Büyükşehir Belediye başkan adayı, Şehitkamil, Şahinbey, Oğuzeli, Yavuzeli, Nizip, Karkamış belediye başkan adayları ile yarışacak. Rekor yarışına girecek. Benim bütün arkadaşlara naçizane tavsiyem şu; sakın ola ki hiç kimseyle polemiğe girmeyin. Bizim derdimiz hiç kimseye laf yetiştirmek değil gerekirse Kemal Kılıçdaroğlu'na yetiştiririz. Ama biz, küçük düşünen üç adım sonrasını görmeyen elli metre sonrasını fark edemeyen o küçük beyinli siyasetçilerle biz burada rekabete girmeyeceğiz."

Tayyar, belediye başkanlığı seçimini kazandıktan sonra şu anda açıklamadıkları belki bir kısmını seçim atmosferinde açıklayacakları çok önemli projeleri olduğunu belirterek, "Biz projelerle yapacağımız işle geleceğiz. Amiyene bir tabirle tabirimi de mazur görün 'İslahiye hizmet manyağı' olacak" dedi.

Tayyar, belediye seçimlerinde İslahiye'de hanımlar ve gençlerin de temsil edilmesinin gereği üzerinde önemle durduklarını, yerel seçimlerde bir genç ile ehliyet ve liyakat sahibi bir kadın üyeyi mecliste görmek istediğini belirtti.

Tayyar, Meclis üyesi seçilecek olan kadının başörtülü ya da başörtüsüz olmasının fark etmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA