AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek Açıklama Yaptı

AMASYA - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, ''Özellikle Mısır'da yaşanan olaylar batının iki yüzlülüğünü gösterdi'' dedi.

İpek, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, TBMM İnsan Hakları ve İnceleme Alt Komisyon Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı ile ramazan ayının son iftarını memleketi Suluova'da açtı.

Suluova Belediyesi bahçesinde bulunan Şelale Park'ta yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen iftardan sonra konuşan İpek, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylardan dolayı Müslümanların buruk bir Ramazan Bayramı geçireceğini belirtti.

İslam coğrafyasının birçok yerinde sıkıntılar yaşandığını hatırlatan İpek, şöyle konuştu:

''Suriye ve Mısır'da olanları görüyorsunuz. Özellikle Mısır'da yaşanan olaylar batının iki yüzlülüğünü gösterdi. Türkiye'ye baktığınızda 1960 ihtilali yapıldığında kişi başına düşen milli gelir 600 dolardı ve Avrupa ülkelerinin birçoğundan daha yüksekti. Ancak 1960 ihtilalinden sonra mille gelir 240 dolarlara düştü. Daha sonraki süreçte yaşanan ihtilaller, koalisyonlar ve müdahalelerde diğer ülkeler zenginleşirken Türkiye çok çok geri kaldı. AK Parti hükümeti geldiğinde kişi başına düşen milli gelir 3 bin 200 dolardı şu anda 10 bin 500 dolar. Geçmişte bizim çok önlerinde olduğumuz ülkelerde ise 30 bin 500 dolar seviyesinde. On yıldır dağınık ve parçalı olan siyaseti derleyip toparlayıp bir araya getirdik. Ülke kaynaklarını insanlarımızın hizmetine sunduk. Geçmişte Türkiye gelirlerinin önemli bir bölümü alınan borçların faizine gidiyordu şimdi ise vatandaşın hizmetine sunuluyor.''

-Gezi parkı odaklı gelişmeler

Türkiye'nin coğrafi konumunun önemine dikkati çeken İpek, ''Türkiye öyle bir yerki hem Avrupa'nın eşiğinde, hem Asya'nın önünde hem de Ortadoğu'nun üstünde. Eğer Türkiye güçlü ve büyük olursa bir çekim merkezi olup çevresindeki bütün ülkelere yön veren bir ülke olabilecek bir potansiyele sahiptir. Dış güçler de bundan korkuyor. AK Parti tek başına geldiğinde sürekli problemleri çözerek, güçlenerek ilerlemeye başladı.

Baktılar ki Türkiye güçleniyor. Hemen bir oyuna kalkışıp Gezi olayları gibi oyunlar planlamaya başladılar. Ama başaramadılar. Çünkü oyunlarının parlamentodaki ayakları yoktu. Şimdi parlamento ayakları olmadığı için zincirin halkaları koptu ve oyunları tutmadı. Bunun için Türkiye birlik ve beraberlik içinde ve güçlü olmalıdır. Parlamentodaki üçte ikilik çoğunluk devam ettiği sürece, bu istikrar devam ettiği sürece küresel oyuncuların hiçbir kurgusu Türkiye'de gerçekleşmeyecektir. Türkiye'de oyun kurucu sadece millet ve sandık olacaktır" diye konuştu.

TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı ise konuşmasında tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Bostancı, birlik ve beraberlik içinde ramazan ayının geride kaldığını belirterek, bayramda da bu beraberliğin artarak süreceğini dile getirdi.

Amasya Valisi Öz de son Bakanlık Kararnamesiyle Trabzon Valiliğine atandığını anımsatarak, Amasya'nın çok özel bir kent olduğunu söyledi.

Amasya'nın her zaman gönlünde ayrı bir yer tutacağını ifade eden Öz, ''23 ay görev yaptığım Amasya'yı ve insanlarını çok sevdim. Başlattığımız hizmetlerin yeni gelen valiyle artarak devam edeceğine inanıyorum. Amasya hakikaten konumu ve insanı itibarıyla üretken ve gelişme potansiyeli çok yüksek bir ilimiz. Suluova ilçemiz ise farklı il ve ilçelerden buraya ekmek için gelen vatandaşların oluşturduğu güzel bir kültür zenginliğinin oluştuğu bir ilçe" dedi.



Programa, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kılışkaya, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA