Btso Ramazan Ayında 60 Bin Kişiyi İftarda Buluşturdu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, ramazan ayı süresince kurdukları aşevlerinde 60 bin Bursalıya iftar verdiklerini söyledi.

Btso Ramazan Ayında 60 Bin Kişiyi İftarda Buluşturdu
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Çarşamba Pazar Park'taki aşevinde basın mensuplarıyla iftarda buluşturdu. Ramazan ayının bu sene Bursa'da, adına yakışır şekilde geçtiğini belirten Burkay, BTSO olarak şehrin dinamiklerini kaynaştırma adına aşevi uygulamasını başlattıklarını dile getirdi. Aşevlerinde ramazan boyunca 60 bin Bursalı ile iftar açtıklarını kaydeden Burkay, UÜ Tıp Fakültesi'nde 400 kişilik refakatçilere yönelik iftar verdiklerini anlattı. Burkay, ayrıca bu akşam Suriye'den 150 misafire iftar verdiklerini de vurguladı.

"ÜYELERİMİZ YENİ UFUKLARA BTSO İLE YELKEN AÇACAK"
Burkay, bu dönemde dış ilişkilerde de oldukça aktif olacaklarını belirterek, "Üyelerimizi dünyaya açmak için harekete geçtik. İstiyoruz ki, gelişen pazarlarla entegrasyonunu sağlayan BTSO üyeleri, dış ticarette pazar çeşitliliği ile yeni ufuklara BTSO ile yelken açsınlar. Bu çalışmaların BTSO çatısı altında güçlü bir şekilde yürütülebilmesi için, diğer kuruluşlarla da işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik girişimlerimiz devam etmektedir" dedi.

"RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA İHRACATTA ARTIŞ YAKALAYACAĞIZ"
Ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Burkay, "Son dönemde ihracatta da ciddi daralmalar oldu. Hem üretimdeki, sanayideki verilere hem de ihracata bu olumsuzluk yansıdı. Türkiye alternatif pazarlarda yaptığı çalışmalarla dünyada Türkiye ihracatını hala üç puanda olsa artıran ülkelerin arasında geliyor. Türkiye'nin hala hem üretimde hem ihracatta bir performansı söz konusu. Bizim yılın ikinci yarısı ile ilgili çok olumlu görüşlerimiz vardı, ama son iki ayda bu görüşler durağana çevrildi. Umut ediyorum ki, ramazan bayramından sonra son çeyrekle birlikte hem Türkiye ekonomisinde hem ihracatımızda artış yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

İbrahim Burkay, Bursa'nın kişisel ve kısır çekişmelerden kurtulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA