Başkan Akaydın'dan Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şehit aileleri, gaziler, sosyal hizmet kurumlarında kalan kişiler ve sivil toplum örgütleri üyelerine iftar yemeği verdi.

Başkan Akaydın'ın, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde verdiği iftara, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve Fethi Bayçın huzurevlerinde kalan yaşlılar, kadın sığınma evi sakinleri, Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi ve Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklar, engelli dernek ve merkezlerinden vatandaşlar katıldı.

Başkan Akaydın, masaları tek tek dolaşarak konuklarıyla sohbet etti.

İftar yemeğinde konuşan Başkan Akaydın, üzüntülü bir gün geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Üzüntümün iki sebebi var. Bunlardan birincisi siz değerli kardeşlerimin içinde bir sızı var, özellikle şehitlerimizden dolayı. Beni başka üzen bir konu ise şehitlerimizin ve gazilerimizin komutanları Silivri'de tutsak edilerek, müebbet hapse mahkum edilirken, PKK'nın teröristleri memlekette serbestçe dolaşıyor. Ben bir Türk vatandaşı olarak bunları kendime yediremiyorum" dedi.

Konuklarının Ramazan Bayramı'nı kutlayan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayının sonunda geldik. Bugünler sevgi, kardeşlik ve barışın konuşulduğu, insanların yüce Allah'a kendini daha yakın hissettiği zamanlardır. Tüm Türk ulusu için, tüm İslam alemi için sevgi, barış, kardeşlik temennisiyle zalimin zulmünden uzak, kul hakkı yemeksizin daha adil bir dünya geçirmek dileğiyle nice bayramlarda buluşmamızı diliyorum. Herşeye rağmen bağımsızlığımızı korumak durumunda olduğumuz ülkemizde bize bugünleri hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm diğer şehitlerimizi ve gazileri çok samimi duygularla minnetle anmak istiyorum."

İftar yemeği tasavvuf müziği dinletisiyle son buldu.

Kaynak: AA