Adıyaman’da İki Grup Arasında Kavga: 3 Gözaltı

Adıyaman’da iki gurup arasında çıkan kavgada 3 kişi gözaltına alınırken, polis ekiplerini gören kavga gurup kavgayı bırakıp polis ekiplerinin üzerine yürüdüğü ve polisin havaya ateş açarak şahısları dağıttığı iddia edilirken, olayda 1 polis ekip otosu zarar görürken, polis ekipleri gazetecilerin görüntü almalarına engel oldu.

Edinilen bilgiye göre Eski Adliye Binası yakınlarında iki grup arasında bilinmeyen nedenlerden dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa südre kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri kavgaya müdahale etmek istedi. Kavgaya müdahale eden polis ekipleri grupları ayırmak istedi. Polislerin olaya müdahale ettiği esnada grupların polis ekiplerinin üzerine yürüdüğü ve bu sırada bir polis memurunun gurupları dağıtmak için havaya ateş ettiği iddia edildi. Daha sonra olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine çok sayıda gelen takviye polis ekipleri olaya müdahale ederken, adı öğrenilemeyen 3 şahıs gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Öte yandan olay yerine gelen bir polis ekip otosunun kaldırıma çıkması sonucu polis ekip otosunda hasar meydana gelirken, olayı görüntülemeye çalışan gazetecilere ise, polis ekipleri engel olarak gazetecilerin görüntü almalarına müdahale etti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: İHA