Söke Ağaçlı Köyünde Zeytin Çiftçi Tarla Okulu Açıldı

Aydın’da Zeytin Entegre Mücadele Projesi kapsamında ilk Zeytin Çiftçi Tarla Okulu çalışması Söke ilçesine bağlı Ağaçlı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Söke Ağaçlı Köyünde Zeytin Çiftçi Tarla Okulu Açıldı
Eğitim çalışmasına Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, Kuşadası Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Göçmen, Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli konu sorumluları ziraat mühendisi Hamide Ulusal, Mine Güler ve Filiz Erbaş ile Aydın, Kuşadası ve Söke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli teknik personel, Targel mühendisleri, Söke Ziraat Odası çalışanları ve Söke-Kuşadası zeytin üreticileri katıldı.

Zeytin Entegre Mücadele Projesi’nde yer alan üreticilerden Refik Halis’in zeytinliklerinde düzenlenen toplantıda öncelikle Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik ve üretici Refik Halis konuşma yaptı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi’nde görevli konu sorumlusu mühendislerden Hamide Ulusal zeytinde entegre mücadele, zeytin hastalık ve zararlıları ile zeytin yetiştiriciliği konusunda teorik bilgiler verdikten sonra, zeytin bahçesinde uygulamalı olarak eğitim verdi. Bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmalarına Çiftçi Tarla Okullarında devam edildiğini açıklayan mühendis Hamide Ulusal, çiftçi tarla okullarında pilot illerden biri olan Aydın’da üreticilere yerinde uygulamalı eğitim olanağı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Söke Ziraat Odası’nın katkılarıyla düzenlenen, 52 kişilik katılımın sağlandığı eğitim sonrasında üreticilere katılım belgeleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA