Giresun Valisi Karahan Balıkçılar İçin Çan Çalarak Av Sezonunu Açtı

Giresun Valisi Hasan Karahan bu gece 24.00’da sona erecek olan av yasağı ile birlikte açılacak olan yeni av sezonunu çan çalıp sembolik olarak açılışını gerçekleştirdi.

Giresun Valisi Karahan Balıkçılar İçin Çan Çalarak Av Sezonunu Açtı
Giresun Limanı'nda balıkçılarla bir araya gelen Vali Karahan “İnşallah bu sezon balıkçılarımız için son derece bereketli bir sezon olur. Balıkçılara bir dokunduk bin ah işittik. Balıkçılarımızın bazı sorunları var ama aşılmayacak sorunlar değil” dedi.

Vali Karahan beraberinde AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik, Bekir Ergök, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın ile birlikte çan çalarak yeni av sezonunun sembolik açılışını yaptı. Büyük balıkçı teknesi ile deniz turu yapan Vali Karahan bir süre geminin kaptanlığını da yaparak tekne hakkında ve balığın nasıl tutulduğu yönünde bilgiler aldı.

Vali Karahan, ”Bugün saat 24 itibari ile balıkçılık mevsimi açılıyor. Bugün sembolik bir açılış yaptık. Balıkçılarımız bu gece 'Vira Bismillah' deyip ağlarını Karadeniz’in bereketli sularına salacaklar. İnşallah balıkçılarımıza bol, bereketli kazançlar diliyoruz. Halkımıza bol ve ucuz balık yedirmeleri için bu gerekli. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun diyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA