İmam Hatipliler Suriye ve Mısır'da Yaşananları Protesto Etti

Fatih’te, İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi üyeleri, Mısır ve Suriye’de yaşanan kanlı müdahaleyi protesto etti.

Çok sayıda bayrakların yer aldığı eylemde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İstanbul imam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi tarafından Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası Mısır ve Suriye'de yaşanan olayları yürüyüşle protesto etti. Rabia dövizleri ve Muhammed Mursi fotoğrafları taşıyan grup, tekbirler getirerek Saraçhane Parkı’na yürüdü. ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘İstanbul’dan Mısır’a direnişe bin selam’, ‘İhvan üzülme ümmet seninle’ ve ‘İslam ümmeti kabul etmez zilleti’ şeklinde slogan atan eylemciler, ‘Bir ağaç değil ama insan üzülüyor işte’ pankartı açtı.

Mısır, Suriye ve Türkiye bayraklarının yer aldığı eylemde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Daha sonra grup adına açıklama yapan İmam Hatip Liseleri Öğrenci Meclisi Başkanı Nurettin Aydın, Her zaman mazlumun yanında olacaklarını söyleyen Aydın hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

Aydın “Bizler sadece şehit verdiğimizde değil zulme maruz kalan tüm ülkeler için ve tüm zulümler için meydanlardayız” dedi.

Nurettin Aydın İstanbul’daki Mısır Konsolosluğu önündeki caddenin isminin ‘Şehit Esma Bin Taci’, Saraçhane Parkı’nın isminin de ‘Adeviye Özgürlük Meydanı’ olarak değiştirilmesi için İstanbul’da ki 80 imam hatip lisesinde imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Yapılan duanın ardından eylem sona erdi.
Kaynak: İHA