Serinlemek İçin Girdiği Sulama Kanalında Kayboldu

ADANA - Boyacı bir genç, sıcak hava nedeniyle işine ara verip serinlemek için girdiği sulama kanalında kayboldu.

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'nde yapımı devam eden spor kompleksinin yürüyüş parkurunda boyama yapan Mehdi isimli 20 yaşlarındaki işçi, sıcak hava nedeniyle arkadaşı Hüseyin Çelik ile bir süre çalışmaya ara verdi. Daha sonra iki işçi, serinlemek için yakınlarındaki Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalına gitti.

Yüzme bilmediği iddia edilen genç, "Suya girmek, yüzmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı tabelanın da bulunduğu yerden kanala girerek bir süre sonra da gözden kayboldu.

Arkadaşının suda kaybolduğunu gören Hüseyin Çelik'in yardım istemesi üzerine çevredeki vatandaşlar durumu polise ve kurtarma ekiplerine haber verdi. Büyükşehir Belediyesine bağlı Can-Kur ekipleri kanal çevresinde, Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler de suda arama yaptı. Uzun süren aramalara rağmen bulunamayan gencin şapkası ve terlikleri ise kanal kıyısında bulundu.

Polise bilgi veren Hüseyin Çelik, arkadaşının yüzme bilmediğini söyleyerek, "Serinlemek için birlikte kanala gittik. Arkadaşım suya girdikten sonra çırpındı ve çıkamadı" diye konuştu.

DSİ görevlisi Menderes Doğaner de gençleri suya girmemeleri konusunda uyardığını belirterek, "Hava sıcak olduğu serinlemek için suya girmek istedi. Ben de yüzme bilmediğini söyleyerek suya girmemesi konusunda uyardım. Buna rağmen gelip arkadaşıyla beraber suya girmiş" dedi.

Polis ekiplerinin kanaldaki arama çalışması devam ediyor.

Kaynak: AA