Kütahya'da Kültür ve Turizm Yatırımları

KÜTAHYA - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'nın kültür ve turizm değerlerinin ön plana çıkarılması ve turizme kazandırılması için planlanan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kinay, yaptığı açıklamada, Kütahya'nın en önemli değerlerinden biri olan Kütahya Kalesi'ndeki 1. derece arkeolojik sit alanı içerisindeki özel mülkiyete ait önceliği belirlenen 10 taşınmazdan 3'ünün adedinin kamulaştırıldığını belirterek, konuyla ilgili diğer parsellerin kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kütahya'nın tarihi değerlerini, sergilemek, tarihini yansıtmak için, maden zenginliğini sergilenmesi için arkeoloji müzesi ve maden müzesi projesinde ihale aşamasına gelindiğini ifade eden Kinay, şöyle konuştu:

"Müzenin kısa zamanda ziyarete açılmasını bekliyoruz. Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi projesi eylül ayında ihale edilecektir. İhale sürecinin ardından bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanıp Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesinin ziyarete açılmasını bekliyoruz. Çavdarhisar Aizonai örenyerinde ziyaretçiler için projeler planıyor. Antik kentte ihtiyacı hissedilen ziyaretçi karşılama merkezi ve çevre düzenleme projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Yapılacak bu düzenleme çalışmalarıyla Aizonai antik kentine gelen ziyaretçiler oradaki tarihi mekanı ve çevreyi daha rahat gezme imkanı bulacaktır."

Kaynak: AA