Belediye ‘Arda Festivali’ne Renk Kattı

Yunanistan’ın Oristiada kentinde 25-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenen, Yunanistan’ın en büyük festivali olan ‘Arda’ Festivali’ne Edirne Belediyesi de katıldı.

Belediye ‘Arda Festivali’ne Renk Kattı
Edirne Belediyesi, 22.Nefes Modernize Halk Dansları Topluluğu ve güreşçileri ile Yunanistan’ın en büyük festivali olan ‘Arda Festivali’ne damgasını vurdu

Edirne Belediye Başkanlığı’nca, Edirne’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, ‘Arda Festivali’nde Edirne tanıtım standı kuruldu. Ayrıca festivale, Edirne Belediyesi 22.Nefes Modernize Halk Dansları’nın Kazibe, Garaguna, Balkan, Sirtaki oyunları büyük alkış aldı. Ve yine 22.Nefes Grubu’nun gösterileri arasında yer alan, pehlivanların yağlı güreşi ve hıdrellez gösterisi büyük beğeni topladı.

‘Arda Festivali’nde etkinlik programı içerisinde yer alan yağlı güreşler ve futbol turnuvasında düzenlendi.

Arda Yağlı güreş müsabakalarında Edirne Belediyesi pehlivanları, 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Edirne Belediyesi güreşçileri Talat Çelik’in antrenörlüğünde, başta Asil Çelik birinci olurken, yine başta Ali Rıza Kayalar üçüncü oldu. Başaltında Tansel Umut birinci, Nedim Anıl Gider ikinci ve Alparslan Yezer üçüncülük kazandılar. Büyükortada Serkan Üğdüller birinci, Sedat Çelik ikinci ve Caner Koşul üçüncülük kazandılar.
Festivalde ayrıca, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin katıldığı Futbol Dostluk Turnuvası’nda düzenlendi.

Turnuvada Edirne’yi temsil eden Yeniimaret Spor Kulübü turnuvanın şampiyonu oldu.
Etkinliklere Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu katılırken, “Edirne Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi, Edirne’nin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü etkinliğe katılınması gerektiğini düşünmektedir. Bizlerde bu festivale gelecek yüzlerce ziyaretçiye Edirne'mizi tanıtmak amacıyla katıldık ve Edirne standı kurduk. Ve tanıtım standımızda Edirne Belediyesi olarak hazırladığımız İngilizce- Türkçe Edirne’mizi tanıtıcı broşürlerimizi, tanıtım cdlerimizi ve aynalı süpürgeden, edirne bebeklerine, bademezmesine kadar Edirne’mizin simgeleri haline gelen her şeyi ‘Arda’s Festivali’nde tanıtımını gerçekleştirdik.” dedi.

Kaynak: İHA