Yozgat Emniyetinden Abartı Egzoz Uygulaması

Yılmaz, araçlarına abartı egzoz takarak yüksek desibelde gürültü çıkartıp vatandaşları rahatsız eden araçlar üzerindeki uygulamaları artırdıklarını, abartı egzoz takan sürücülere 166 TL para cezası yazıp aynı zamanda egzozların söktürüldüğünü söyledi.

Yozgat Emniyetinden Abartı Egzoz Uygulaması
Şehirlerde gençlerin araçlarındaki orijinal egzozları çıkartıp yerine halk arasında abartı egzoz dedikleri egzozları takarak yüksek ses çıkartıp vatandaşları rahatsız ettiklerini belirten Yozgat Emniyet Müdürüm Hasan Yılmaz, “Trafik ekiplerimiz bu araçlar üzerinde denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Bu şekilde aracına abartı egzoz taktıran sürücülere 166 TL para cezası kesilirken, egzozun sökülmesi için iki gün mühlet tanınmaktadır. Egzoz sökülmez ise araç bağlanmaktadır” dedi.

Bazı gençlerin ise araçların altına yine ayrı bir egzoz bağlatıp abartı egzozu gizlemeye çalıştığını ifade eden Emniyet Müdürü Yılmaz, “Yaptıkları sistem ile yine vatandaşları rahatsız etmektedirler, ekiplerimiz bu araçları da tespit ettiklerinde gerekli cezai işlemi uygulamaktadır. Gençlerimiz gece veya gündüz fark etmeden gürültü çıkartıyor. Bir insan bir başka insanı rahatsız etmemelidir. Mahallede yaşan insanlar arasında uyuyan çocuk olabilir, hasta insan olabilir. Rahatsız olan insanlar bu gençlere verdikleri rahatsızlıktan dolayı belki de beddua ediyorlardır. Bu konuda anne ve babalara da büyük görevler düşmektedir. Çocuklarını uyarıp bu şekilde insanları rahatsız edecek davranışlardan kaçınmalarını öğütlemesi gerekiyor. Trafik ekiplerimiz abartı egzoz takılan araçlar üzerinde uygulamasını bundan sonra da sürdürecektir. Gençlerimizin ceza yememesi ve mağdur olmamaları için bu egzozları araçlarından söktürmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA