40 Günde 20’ye Yakın Kaza Oldu

Adıyaman-Gölbaşı karayolu Eğri Çayı köprüsü üzerinde yapılan yol bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle çalışmaların başladığı günden itibaren 20’ye yakın trafik kazasının meydana geldiği bildirildi.

40 Günde 20’ye Yakın Kaza Oldu
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün kontrolünde gerçekleştirilen yol bakım ve onarım çalışmaları kazaları da beraberinde getirdi. Adıyaman’ın tek giriş noktası olan Eğri Çayı Köprüsü’ndeki asfalt yapımı, köprüye yaya geçidi ve yol üzerinde yürüyüş yolu yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Gidiş-geliş çift yönlü olan karayolu, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı tek şerit üzerinden trafik akışı sağlanınca kazalar kaçınılmaz oldu.

Sürücülerin dikkatsiz ve sürat yapmasından dolayı çalışmaların başladığı yaklaşık 40 günlük sürede, 8’i yaralamalı, 9’u maddi hasarlı olmak üzere 17 trafik kazasının meydana geldiğini öğrenilirken, bu kazalarda 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sürücüler, çalışmaların çok yavaş ilerlediğinden şikayetçi olurken, yetkililer kazaların kural ihlallerinden kaynaklandığına işaret ettiler.
Kaynak: İHA