Sesob Başkanı Köksal, Pazarcı Esnafının Sorunlarını Dinledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, pazarcı esnafını ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı.

Sesob Başkanı Köksal, Pazarcı Esnafının Sorunlarını Dinledi
Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Kümbet bölgesinde bulunan pazarda incelemelerde bulundu.

Pazarcı esnafı, marketlerin kaldırım işgali yaparak, sebze ve meyve sattığını, bununla birlikte pazarcı esnafının da mağdur olduğunu, pazaryerlerinin asfaltının eski olduğunu ve çizgilerinin silinmesi nedeniyle pazarlarda sorun yaşadıklarını, şehir merkezinde hızla yaygınlaşan mini hallerin haksız rekabet yaptığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesi için yardımcı olmalarını istedi.

Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın’dan esnafın sorunları hakkında bilgi alan SESOB Başkanı Beşir Köksal, pazarcı esnafının günlük olarak taze sebze ve meyve satışı yaptığını ve tüketiminde günlük olarak yapıldığını söyledi.

Esnaflarla sohbet ederek sorunlarını da kendilerinden dinlediğini vurgulayan Köksal, marketlerin şehir merkezinde yoğunlaşması ve şube sayısını artırması nedeniyle çok sayıda esnafı mağdur ettiğini ifade etti.

Köksal ayrıca, pazarcı esnafının sorunlarının çözümü içinde ilgili yerlerle görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA