Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Muş ve Bitlis'te

MUŞ / BİTLİS - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Bölgeye yapılacak yatırımların, daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planlıyoruz" dedi.

Bitlis'te yapılacak bölge toplantısı için uçakla Muş'a gelen bakan yardımcısı Arıcı, ilk olarak Muş Valisi Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti.

İldeki yatırımlarla ilgili bilgi alan Arıcı'dan kütüphane talebinde bulunan Vali Büyükersoy, mevcut kütüphanenin Muş'a yeterli gelmediğini söyledi.

Kentteki tarihi ve turistik yerlerin de restore edilmesi gerektiğini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Özellikle Malazgirt Anıtı'nın bulunduğu yer artık yetersiz geliyor. Bunun genişletilmesi için çalışma yapılmalı. Bu yılki Malazgirt Zaferi kutlamalarına 20 bin dolayında vatandaşımız katıldı ve alanın yetersiz olduğu tekrar ortaya çıktı. Malazgirt, Türk tarihi için önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra şehre hakim Haspet Kalesi bulunuyor. Buranın alanı bağlarla çevrili ve çok güzel bir mesire alanı olabilir. Bakanlığın, buranın restorasyonunu yapması, kentimizin tanıtımı için güzel olacaktır."

Bakan Yardımcısı Arıcı ise Bitlis'teki toplantıya katılmak üzere geldiğini anımsatarak, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık'ın sürekli kendisini ziyaret ettiğini ve kente yatırım yapılması için çok çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Çözüm sürecine de değinen Arıcı, bölgedeki il müdürleri, rektör ve kurum amirleriyle ortak hareket ederek, sürece daha fazla katkının nasıl sunulabileceği konusunu görüşeceklerini ifade etti.

"Bu süreç, burada yaşayan vatandaşlarımızla devletimizin barıştırılması süreci" diyen Arıcı, sürecin bugün başlatılmadığını, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden beri süregelen bir süreç olduğunu anlattı.

Kente kütüphane yapılması için gerekli çalışmayı kısa sürede tamamlayacaklarını vurgulayan Arıcı, Malazgirt için de gerekli çalışmaları yürüteceklerini, Haspet Kalesi'ni de imkanlar ölçüsünde yatırım programına almaya çalışacaklarını belirtti.

-Bitlis ziyareti

Daha sonra Bitlis'e giden Arıcı, valilik ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye yatırımların daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planladıklarını bildirdi.

Bölgedeki 20 ilin kültür ve turizm il müdürleriyle toplantı yapacaklarını açıklayan Arıcı, bölgedeki turizm ve kültür yatırımlarıyla ilgili yapılan ve yapılacak yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Bölgedeki kültür etkinlikleriyle ilgili kamu, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle ortak yaptıkları yatırım ve etkinlikler olduğuna değinen Arıcı, şunları söyledi:

"Bunları gözden geçireceğiz. Bundan iki ay önce Ankara'da ilk toplantımızı yapmıştık. O toplantıdan sonra bölgede toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar bizim için önemli. Çünkü bölgedeki kendi envanterimizi ve bundan sonraki yapılacak yatırımları yerinde görüyoruz. Toplantılarda il müdürleri ve valilerimizden gerekli bilgileri alıyoruz. Bölgede yapılacakları genel müdürlerimizle değerlendireceğiz. Bakanımız Ömer Çelik, bu toplantılara önem veriyor. Buradan sonra Nemrut Krater Gölü'ne gideceğiz. Ahlat ilçemizi ziyaret edeceğiz. Bitlis'te de temaslarda bulunacağız. Milletvekillerimizin de taleplerini değerlendireceğiz."

Valilik ziyaretinin ardından Arıcı, kent merkezindeki tarihi camilerde incelemelerde bulundu.

Arıcı'ya, bakanlık müsteşarı Abdurrahman Çelik, teftiş kurulu başkanı Asım Keser ve genel müdür yardımcısı Murat Gönül ile bazı bürokratlar da eşlik etti.

Kaynak: AA