Kur'an Kursunda Resim ve Fotoğraf Sergisi

MERSİN - İçel'in Erdemli ilçesinde yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere, Kur'an Kerim derslerinin yanı sıra sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla resim, fotoğraf ve ebru dersleri de verildi.

İlçeye bağlı Kargıpınarı Çıkacak Camisi'nde, ilçe müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursuna katılan 45 öğrencinin kurs süresince yaptığı 80 eserin bulunduğu resim ve fotoğraf sergisi, törenle açıldı.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kur'anı Kerim dersinin yanı sıra yaz kurslarına katılan çocuklara resim, fotoğraf ve ebru gibi el sanatları konularında eğitimlerin verildiğini söyledi.

Çocuklara, Kur'anı Kerim'i ve camileri sevdirmenin değişik yollarının bulunduğuna vurgu yapan Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"Kargıpınarı beldesi Çıkacak Camisi imamı Fatih Gezici ile Kargıpınarı Anadolu Lisesi öğretmeni Çağatay Uysal, çocukların Kur'anı Kerim dersinden sıkılmamaları için erkeklere futbol takımı kurup maç yaptırdılar. Kız çocukları içinse el sanatları ve resim kursları açarak onların yeteneklerini ortaya çıkartmaya çalıştılar. Yaz kursunda açılan sosyal faaliyetlerden dolayı kurslara katılım yüzde yüz arttı. Çocuklar, sıkılmadan kursa geldiler. Aileleri de destek verdi. Kurs hocalarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından kursa katılan çocukların yaptığı resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA