Mısır ve Suriye'deki Katliama Tepki Gösterileri

SİVAS - Sivas ve Erzincan'da bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliamı ve Suriye'deki kimyasal silah saldırısını protesto etti.

Sivas'taki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan, Mısır'ın darbeyle görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını ve bayraklarını taşıyan grup, katliama tepki gösterdi.

Mısır'daki katliamda ve diğer İslam ülkelerinde hayatını kaybeden Müslümanlar için okunan duanın ardından gruhtakiler bir süre oturma eylemi yaptı.

Eyleme AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru da katıldı.

Öte yandan, "Buruciye Yaz Akşamları" etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Türk Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan konseri Mısır'daki olaylar nedeniyle iptal edildi.

-Erzincan

Erzincan Mısır Direnişi İle Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto etti.

Platform üyeleri, akşam namazının ardından ''Mısır İçin Dua Saati'' etkinliği için Erzincan Belediyesi Kültür Evi arkasında toplandı.

Bazı platform üyeleri, Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Gruptakiler, Mısır ve Suriye'de öldürülenler için dua okuyarak, Mısır'daki olaylarla ilgili sinevizyon gösterisini izledi.

Kaynak: AA