Başbakan Erdoğan "ana Baba Ocağı" Güneysu'da Hemşehrilerine Hitap Etti

GÜNEYSU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar zalimlerin yanında olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını ifade ederek, "Kahire'de, Adeviyye'de, Rabia'da, orada şehit edilen 17 yaşındaki Esma kızımızın ruhaniyeti de onları şehit edenleri boğacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, memleketi Güneysu'da, hemşehrilerine hitap etti.

Güneysu meydanında toplanan kalabalığı Rabia işaretiyle selamlayan Erdoğan, "Sizleri Adeviyye'nin selamıyla selamlıyorum. Mansuriye'nin, İskenderiye'nin selamıyla selamlıyorum. Sizleri Hakkın selamıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Trabzon'dan Güneysu'ya gelene kadar yolda vatandaşların, hemşehrilerinin sevgi gösterileriyle karşılaştığını ifade eden Erdoğan, dünyada, özellikle de Ortadoğu'da farklı bir dönemin yaşandığını, kendilerinin de sabır ve dikkatle geleceğe yürüdüklerini ifade etti.

Erdoğan, "Çok şeyler söyleniyor. Yalnızsınız deniliyor. Hayır, biz yalnız değiliz. Onların tankı, topu, doları olsa, avroları olsa biz diyoruz ki"dedi.

Egemenliğin kayıtsız şartsız, halka, millete ait olduğu bir demokrasi anlayışı içerisinde darbecilere karşı el ele vermek durumunda bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu darbecilere karşı şu anda Türkiye olarak bir hareketi yürütüyoruz. Yıllardır bir şey söylüyoruz. Dedik ki BM Güvenlik Konseyi acaba dünyayı temsil edebiliyor mu? Güvenlik konseyi, Birinci Dünya Harbi'nden sonra o günün şartlarında kurulmuş, 5 ülkenin iki dudakları arasında dünya yönetiliyor.

Dün sabah Suriye'de olanları gördünüz. Orada insanların ve ufak yavruların cansız bedenlerini gördünüz değil mi? Orada dikkat ederseniz kurşun yoktu. Orada kan yoktu. Peki nasıl oldu da bu yavrular şehit edildi. Kimyasal silahlarla şehit edildiler. Şehitlerimizin ruhaniyeti bunları boğacaktır. Kahire'de, Adeviyye'de, Rabia'da, orada şehit edilen 17 yaşındaki Esma kızımızın ruhaniyeti de onları şehit edenleri boğacaktır. Zulüm ile abad olunmaz. Biz, bugüne kadar zalimlerin yanında olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biz mazlumların yanındayız. Biz milletimizin hep sesi olduk. Biz sessiz yığınların sesiyiz dedik. Kimsesizlerin kimsesiyiz dedik. Yola böyle çıktık ve bu yollarda beraber yürüdük. Bundan sonra da beraber yürüyeceğiz."

Başbakan Erdoğan, 10 yıl öncenin Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi karşılaştırıldığında bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıya olunduğunu işaret ederek, umudun hiç yitirilmeden 10 yıl sonra da 2023 ylılında da çok daha farklı bir Türkiye'nin olacağını kaydetti.

Gelişen, yenilenen bir Türkiye olduğunu, yurdun dört bir yanında bu değişim ve gelişimin gözlemlendiğini ifade eden Erdoğan, "Biz bu milletin hizmetkarı olarak yola çıktık, biz bu millete efendi olmak için çıkmadık ve bu milletin hizmetkarı olarak yola devam edeceğiz. Çünkü ahdimiz var, 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gidiyoruz gündüz gece" diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşın alım gücünün gelecek günlerde daha da güçleneceğini belirterek, "Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır dedik ve 'göklerden gelen bir emir vardır' sözüne de inandık, böyle yürüdük ve böyle yürüyeceğiz" ifadalerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, yarın saat 13.00'te Rize Valiliğinin önünde toplu açılış töreninde tüm Türkiye'ye sesleneceğini hatırlatarak, hem açılış yapacaklarını, hem de dünya mazlumlarıyla bütünleşeceklerini, milli iradeye saygıyı da yarın Rize'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasını, "Sevgili hemşehrilerimi, ana baba ocağındaki kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biz sizi Allah için seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz" diyerek bitirdi.

Daha sonra parti otobüsünden inen Erdoğan, makam arabasıyla merkez mahallesindeki baba evine geçti.

Bu arada, meydanda asılı bulunan "Kefenimiz yanımızda, senin yolundayız", "Taksimde alın öpenlere sandıkta hesap soracağız", "Tüm mazlumların yiğit sesi sayın başbakanımız, evinize hoş geldiniz", Karadeniz şivesiyle "Rebbum seni korusun" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kaynak: AA