Alleben 2 Yüzme Havuzu Açılış Töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Alleben 2 Yüzme Havuzunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş ile sporcu çocuklar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gün içerisinde yaptıkları temel atma töreni ve açılışları anlattı. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Alleben 2 Yüzme Havuzunun açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Kılıç, “Bizimle çok uğraşanlar, Türkiye ile uğraşanlar, huzurumuzu bozmaya çalışanlar var. Kardeşlerin arasına kin tohumu ekmeye çalışanlar var. Bin yıllık kardeşliğimizi nefret tohumlarıyla tahrip etmeye çalışanlar var. Evel Allah sonra milletimizin desteği ile hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Bu ayak oyunlarının tamamını bozacağız. Tekerimizin önüne konulan takozların tamamını evelallah kaldırıp atacağız. Bu büyük mücadelede hem bu hizmet yolculuğunda, hem de çetelere karşı verdiğimiz bu demokrasi mücadelesinde biliyoruz ki, en büyük destekçimiz milletimizdir. Biliyoruz ki, yanı başımızda hem arkamızda duran en büyük güç kaynağımız Gaziantepli kardeşlerimizdir. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Alleben Yüzme Havuzu 6 bin metrekare alan üzerinde kendi anası binası bin 600 metre inşaat üzerindeki inşa edilmiş. Şuana kadar açılışından sonra inşaat süresi 6 ay sürdükten sonra, 6 aydır da hizmet veriyor. Bu 6 aylık süreç içersinde gündüzleri bayanlara ve çocuklara olmak üzere akşamları da sadece erkeklere hizmet vermek üzere burada yüzme sporunun öğrenmesine yönelik çalıma yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından minik sporcuların yanına geçen bakanlar, çocukların Rabia işareti yapmasına kendileri de karşılık verdi. Bakanlar daha sonra Alleben 2 Yüzme Havuzun açılışını gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA