Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'ndan Açıklama

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamoba Botanik Parkı projesi ile Trabzon'un yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çamoba'daki 103 dönümlük alan üzerinde yapmayı planladıkları Botanik Parkı'nın avan projesinin tamamlandığını belirtti.

Hazırlanan projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a arz edeceklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Çamoba'daki askeri alanı, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a bir hediyesi olarak bu kente kazandırdık. 103 dönümlük bu alana dünya güzeli bir botanik parkı kazandıracağız. Botanik parkının avan projesi bitirildi. Bu proje bizleri çok heyecanlandıran bir projedir. Çamoba Botanik Parkı projesi ile Trabzon yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak."

Gümrükçüoğlu, söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını vurguladı.

Bu projenin Trabzon'un marka değerine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacağına da dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Burası aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve ziyaret alanı olacaktır. Hazırlanan avan proje kapsamında botanik parkın içersinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alacaktır."

Kaynak: AA