Bornova'nın Köylerine Belediye Desteği

Bornova’ya bağlı 12 köyün ihtiyaçlarını karşılamak için önceki aylarda belediye meclisinden yetki alan Başkan Sındır, her fırsatta köylülerin yanında yer alıyor.

Bornova'nın Köylerine Belediye Desteği
CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Yakaköy’de düzenlediği etkinliğe de katılan Sındır’a köylüler sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın köylü kadınların ekonomik yaşama katılmasını ve başarılı olmasını sağlamak amacıyla başlattığı parti okulu projesi kapsamında Yaka Köy’de düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Köylü kadınlarının evlerinde ürettikleri ürünleri satarak, ekonomik özgürlüklerini kazanması için başlatılan proje kapsamında CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, ilçe yönetim kurulu ve kadın kolları başkanlığı üyeleri köy meydanında ele emeği ürünlerini sergileyen kadınlarla biraraya geldi. Kadınların satış konusundaki sorunlarını dinleyip bilgi paylaşımında bulunan partililer daha sonra ev ziyaretleri yaparak köylülerle sohbet etti.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, köylü kadınların ekonomik yaşama katılması konusundaki çalışmaların değerlendirildiği kahvaltının ardından, köy kahvesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Yaka Köy Muhtarı Mustafa Akar ile birlikte köyün ihtiyaçları ve talep edilen hizmetler hakkında bilgi alan Başkan Sındır, daha sonra şeker hastalığı nedeniyle felç geçiren İsmet Kazaz’ı evinde ziyaret etti. Başkan Sındır, akülü araba isteyen Kazaz’ın evde sağlık bakımı alması için ilgili birimlere talimat verdi.

Bornova belediyesi’nin köylerde hiçbir yetkisinin ve sorumluluğunun olmamasına rağmen destek olduklarını, bütün çöplerini topladıklarını söyleyen Sındır, “Muhtarlarımız ne zaman talepte bulunsa elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Bunun yanında sosyal yardım faaliyetlerimizi köylerimiz de dahil Bornova ilçe sınırları içindeki bütün vatandaşlarımıza götürüyoruz. Evde yaşlı bakım hizmeti, hamile kadınlarımıza evde hamilelik dönemlerini daha iyi geçirmeleri için doğum sonrası hem anne hem bebek için bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca yardıma ihtiyaç duyan ailelere giysi, eşya, erzak ve sağlıkla ilgili yardımları sağlıyoruz” dedi.

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerin ardından köylülerin ilçelere bağlanmasının ardından köylere hizmet götürmekle yetkili ve sorumlu olacaklarını hatırlatan Başkan Sındır, “Bornova Belediyesi olarak köyler resmi olarak bize bağlanmadan önce de bazı hizmetleri götürebilmek için meclis kararı aldık. Köylere desteğimiz sürüyor. Ancak yeni dönemde hizmet ve yatırımları yetkili olarak daha kapsamlı yapabileceğiz” diye konuştu.

Yakaköy Muhtarı Mustafa Akar, köy kahvesinde yapılan toplantıda Başkan Sındır’a her zaman yanlarında olması nedeniyle teşekkür ederek, “Sorumluluğu olmamasına rağmen ihtiyaç duyduğumuzda ellerinden gelen desteği sağlıyor. Köyümüz adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA