Mısır'daki Katliamı Protesto Yürüyüşüne Katıldığı İçin İşten Çıkarıldığı İddiası

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik hizmeti aldığı firmanın görevlisi olarak çalışan Mustafa Varıcılar, mesai saati içinde Mısır'daki katliamı protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını iddia etti. Firma yetkililerinden Selçuk Taşçı ise işten çıkarılmasının protestoyla ilgisi olmadığını, işe gelmediği ve aksattığı yönünde bir çok tutanağı olduğu için işine son verildiğini savundu.

Mustafa Varıcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapalıyol'da temizlik görevlisi olduğunu, her gün Muratpaşa Camisi'ne ikindi namazı kılmak için gittiğini söyledi.

Varıcılar, 14 Ağustos Çarşamba günü ikindi namazını kılmak için camiye gittiğini, çıkışta cami avlusunda Mısır'daki darbe karşıtlarına yapılan katliamlar için gıyabi cenaze namazı, ardından Kapalıyol'a kadar yürüyüş yapılacağının anons edildiğini belirtti.

Mısır'da yaşananlara üzgün olduğunu ve destek vermek için gıyabi cenaze namazına ve ardından yürüyüşe katıldığını ifade eden Varıcılar şöyle konuştu:

"Çalıştığım yer zaten Kapalıyol, o gün namazdan sonra görev yerime yürüyüşe katılarak gittim. Yürüyüşün ardından gruptan ayrıldım, süpürgemi ve küreğimi alarak işime devam ettim. Mesai saatleri içinde yürüyüşe katıldım kabul ediyorum ama 10-15 dakikaya göz yumulması gerekiyor. Bugün Mısır'da müslüman kardeşlerimize yapılanlar Türkiye'nin başına da gelebilir. Müslümanların bu katliama seyirci kalmaması lazım."

Protesto yürüyüşünden iki gün sonra taşeron firma tarafından işten çıkarıldığını belirten Varıcılar, Mısır protestolarına katıldığı için işten çıkarıldığını öne sürdü.

Varıcılar, yetkililerin yazılı olarak mesai saatleri içinde yürüyüşe katıldığına dair dilekçe yazmasını istediğini, tazminatını almak için şirket yetkilileriyle görüşeceğini, alamadığı taktirde gerekli yerlere başvuruda bulunacağını kaydetti.

-"İşten çıkması Mısır yürüyüşü ile alakası yok"

Şirket yetkililerinden Selçuk Taşçı ise Varıcılar hakkında işine gelmediği, görevini aksattığı yönünde bir çok tutanak bulunduğu gerekçesiyle işine son verildiği bildirdi.

Taşçı, Varıcılar'ın 14 Ağustos'ta işinin başında olmadığının tespit edildiğini belirterek, "Mesai saatinde iş yerini terk ederek üniformasıyla Mısır protestosuna katılmış, çalışma bölgesinde yoktu, bu yüzden tutanak yazıldı. İşten çıkması Mısır yürüyüşü ile alakası yok. Bir tane tutanakla kimseyi işten çıkarılmaz. Varıcılar'ın işe gelmediği aksattığı yönünde bir çok tuatanak var, bu yüzden işine son verildi" diye konuştu.

Kaynak: AA