Gaziantep'te Fokların Gösterisine Yoğun İlgi

GAZİANTEP - Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki fokların gösterisi, 1 yılda 120 bin kişi tarafından izlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, birbirinden ilginç hareket ve şovlarıyla izleyenleri kendisine hayran bırakan Uruguay kökenli foklar, insanlarla fotoğraf çektirip flüt çalabiliyor. Havuzdan 3 metre yüksekteki toplara kafa vuran sevimli fok, eğiticisiyle şarkı söyleyip alkışla tempo tutabiliyor. İlginç dans gösterileri yapıp, şakadan bakıcısına küsebilen foklar, akrobasi hareketleri ve çeşitli gösterilerle izleyenleri tebessüm ettiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaklaşık 1,5 ay önce dünyaya gelen yavru fokun da büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Fok evini izleyeme çevre illerden de gelen olduğunu ifade eden Özsöyler, fokların beslenmesine ve bakımına özen gösterdiklerini kaydetti.

Fokların gösterisini bir yılda 120 bin kişinin izlediğini, ziyaretçi sayısının artmasıyla kendilerine daha çok sorumluluk düştüğünü vurgulayan Özsöyler, "Özellikle çocuklarımızın gösteri sonrası foklarla fotoğraf çektirmesi, onların hayvanlara bakış açısını ve cesaretini geliştiriyor. Bu da hem ailelerin hem de çocukların hoşuna giden bir durum" ifadelerini kullandı.

Hafta içi saat 14.30, hafta sonları 12.30, 14.30 ve 16.30'da gösteri sunan fokları öğrenciler 3, yetişkinler 5 lira ödeyerek izleyebiliyor.

Kaynak: AA