Çinçin Kültür Merkezi’ne Son Rötuşlar

Altındağlı vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Çinçin’e yapılan Altındağ Kültür Merkezi kapılarını açmak için gün sayıyor.

Çinçin Kültür Merkezi’ne Son Rötuşlar
Selçuklu mimarisinden örneklerin sunulduğu Altındağ Kültür Merkezi, yaklaşık 1500 kişilik çok amaçlı salonuyla da Altındağ’ın gelişen siluetine ayak uyduruyor.
Bölgenin geçmişten gelen kötü imajını tamamen silerek kültürel ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak olan Altındağ Kültür Merkezi’nde düğün, nişan, nikâh, sünnet gibi organizasyonların yanı sıra panel, konferans, söyleşi ve seminerler de düzenlenebilecek. Kültür merkezi içerisinde yer alan düğün salonunun kapasitesi paravanlar sayesinde isteğe bağlı olarak 1500 kişiden 500 kişiye kadar düşürülebiliyor.

Ekim ayında Ankaralıların hizmetine açılmayı bekleyen Altındağ Kültür Merkezi’nde 1500 kişi için tasarlanan profesyonel tipte bir de mutfak bulunuyor. Yangına karşı dayanıklı, hiçbir zehirli gaz üretmeyen, ezilmeyen ve aşınmayan özel tasarımlı halılar da merkezdeki yerini aldı. Söz konusu merkezin girişinde 5 metre yüksekliğinde ve 3 metre çapında özel dizayn edilen avize de görülmeye değer.

Kültür merkezinin etrafındaki yollar da tamamlanmak üzere. Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yollar için hummalı bir çalışma yürütüyor. Çevre Müdürlüğü ise yeşil alan ve bitkilendirme çalışmalarında son aşamaya geldi.

Gecekondulardan arınan bölgeleri kültür ve sosyal yaşam alanları ile buluşturmayı amaçladıklarını aktaran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gültepe Mahallesi’nin (Çinçin) geldiği noktayı birkaç yıl önce hayal etmenin bile mümkün olmadığını dile getirdi. Başkan Tiryaki, 1. ve 2. etap toplu konutlarının ardından 3. etabın da bitmek üzere olduğunu, Çinçin’e yapılan Altındağ Kültür Sarayı inşaatının tamamlanması ile bu bölgeye büyük bir yeşil alan ve spor kompleksi de kazandıracaklarını aktardı.
Kaynak: İHA