Kütahya Zafer Meydanı'ndan Adeviyye Meydanı'na Destek

Kütahya Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğündeki bir grup Adeviyye Meydanı'ndaki Mısır halkına destek için oruçlarını Zafer Meydanı'nda açtı.

Akşam ve yatsı namazlarını da meydanda cemaatle kılan grup Mısır halkına dertsek sloganları atıldı.
“Seccade-Sefertası Adeviyye Müdafaası” parolasıyla Kütahya Zafer Meydanında Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde toplanan grup, meydanda okunan ezanla birlikte oruçlarını açtı. Katılımcıların evlerinden getirdikleri iftarlıklarını yemesinin ardından cemaatle akşam namazı kılındı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam ederken grup mensubu bir kız çocuğu “Peygamber Efendimize Naat” isimli bir şiir okudu.

Düzenlenen programla ilgili bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, Mısır halkına destek için Zafer Meydanında toplandıklarını bildirdi.

Mısır’da yaşanan darbe sürecinin halk müdahalesi olmaktan çıkarak katliama dönüştüğünü savunan Taşkın, “Mısır’da birilerinin iddia ettiği gibi bir çatışma ortamı yoktur. Bilakis darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız halka karşı vahşice bir operasyon düzenlenmektedir. General Sisi bir terör örgütünün ele başı gibi davranmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde savunması masum insanlara gerçek mermilerle “ateş emri” vermişlerdir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmeden gelmek ayrı bir insanlık suçudur” dedi.

Taşkın burada yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Anadolu Gençlik Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Kütahya’nın en büyük meydanını sizlerle Adeviyye Meydanına dönüştürdük. Mısır halkını desteklemek ve onlara selam ve dua göndermek için bir arya geldik. Selam olsun Adeviyye’ye, Mursi’ye, ihvana ve Mısır halkına. Her zaman mazlumun yanındayız. Mısır’da ordunun yönetime el koymasını kınıyoruz. Mısır küresel güçlerle teslim olmadığı için orada darbe yapılmıştır. Mısır’da Mursi’ye ve ihvana büyük bir haksızlık yapılmıştır. Haksızlığa hukuk alet edilmiştir. Dost ve kardeş ülke Mısır’da yapılan hukuksuzluğu nefretle kınıyoruz. Darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Mısır’daki darbe küresel sermayenin zulmüdür. Başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO darbeye “darbe” diyememişlerdir. Bir kez daha ikiyüzü, çifte standardı ve sahte bir duruş sergilemişlerdir. Batılı devletleri ve uluslar arası kuruluşları insaflı olmaya davet ediyoruz.”
AGD Başkanı Erol Taşkın’ın konuşmalarının ardından grup Mısır halkını destekleyen sloganlar attı.

Kur’an tilaveti ile devam eden programda Muhammet Mursi ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Yatsı ezanının okunmasıyla sayıları daha da artan grup meydanda cemaatle bu kez yatsı ve teravih namazı kıldı.

Kılınan teravih sonrasında Adeviye Meydanında katledilen Mısırlılar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Programa katılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaparak Mısır halkına destek olduklarını açıkladılar.

“Seccade-Sefertası Adeviyye Müdafaası” parolasıyla gerçekleştirilen program kılınan gece namazı ile sahur öncesinde son buldu.
Kaynak: İHA