Roman Kralının Hayatını Kaybetmesi

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden Romanya'daki Romanların kralı Florin Cioaba'nın cenazesi, hastanede evrak işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle bekletiliyor.

Cioaba'nın kız kardeşi Gabi Mihai hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazeyi göndermek için Romanya Konsolosluğundan özel uçak istediklerini söyledi.

Hastanenin evrak işlemlerinin bitmesini beklediklerini anlatan Mihai, "Romanya'da hastaneye borcumuz bulunduğu şeklinde haberler çıkmış. Burada yanlış anlaşılma var. Biz Romanya Konsolosluğundan para yardımı istemedik. Konsolosluktan evrak ve uçak için yardım bekliyoruz" dedi.

Öte yandan uluslararası cenaze taşıma şirketinden en lüks tabutu istemeleri üzerine şirketin sedef işlemeli ve ipek kumaştan yapılı tabut için 3 bin avro fiyat çıkardığını, ailenin de bin 500 avro vereceğini belirtmesi üzerine cenazenin standart tabutla götürüleceği bildirildi.

Roman kralının yakınları da cenaze işlemleri için hastane bahçesinde bekleyişini sürdürüyor. Romanya'dan gelen iki televizyon kanalı da hastane bahçesinden yaptığı yayınlarla gelişmeleri aktarıyor. Romen gazeteciler, hastane bahçesinde karşılaştıkları Türkiye'nin ilk yüz nakli Uğur Acar ile de röportaj yapıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ailesiyle Antalya'da tatil yapan ve ülkesine döneceği sırada kalp krizi geçiren 59 yaşındaki Florin Cioaba, özel bir hastanede tedaviye alınmış, önceki gün de ailesinin isteğiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Cioaba, sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA