Otomobil Bagajı Üzerinde Bebek Cenazesi Namazı

Tokat’ta şehir çöplüğünde bulunan bebeğin cenazesi bir otomobilin bagajının üzerine konularak cenaze namazı kılındıktan sonra kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Otomobil Bagajı Üzerinde Bebek Cenazesi Namazı
Edinilen bilgiye göre; Tokat Belediyesi şehir çöplüğünde 3 Ağustos 2013 tarihinde işçiler tarafından bulunan bebek cesedi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırılmıştı. Yapılan işlemlerin ardından kimsesi bulunmayan bebek, yasa gereği 15 gün sonra morgdan alınarak Erenler Mezarlığı’ndaki kimsesizler mezarlığına getirildi.

Belediyenin cenaze hizmetleri görevlisi ilk olarak basın mensuplarının defin işlemini görüntülemesine karşı çıkarak, cenazeyi defnetmek istemedi. Daha sonra fikrini değiştiren görevli bebeğin cenazesini aracın içinden portatif bebek çantası ile alarak bir otomobilin bagajının üzerine koydu. Görevli yanındaki işçi ve orada bulunan bir çocukla birlikte cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından bebek cenazesi defnedildi. İsmi olmayan bebeğin mezarlığına 59 numarası verildi.

Öte yandan Yeşilırmak kenarındaki çöplükte çalışan işçiler tarafında poşet içerisinde bulunan bebeğin kime ait olduğunun bulunması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA