16. Karboğazı Zafer Şöleni Kutlandı

MERSİN - Tarsus ve Gülek belediyelerince düzenlenen 16. Karboğazı Zafer Şöleni coşkuyla kutlandı.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın da katıldığı şölende, yağlı direğe çıkma, elma yeme, halat çekme, yoğurt ve simit yeme, büyük ayakkabı ve çeşitli ödüllü yarışmalar yapıldı.

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, konuşmasında, zaferinin bir destan olduğunu belirterek Karboğazı'nın Çukurova'nın kurtuluşunda bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Kahramanlık destanı olan bu direnişin Ankara Antlaşması'nın da temelini oluşturduğunu vurgulayan Çelik, "Karboğazı ile her Gülekli'nin, her yöre insanının, her Türk'ün gururlanmak hakkıdır" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Karboğazı zaferinin geçmişin geleceğe aktarabileceği çok önemli bir miras, çok önemli bir kahramanlık örneği olduğunu söyledi.

Geçmişten aldıkları mirası gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak için çaba gösterdiklerini anlatan Kocamaz, şöyle konuştu:

"Karboğazı zaferi, geçmişin geleceğe aktarabileceği çok önemli bir miras, çok önemli bir kahramanlık örneğidir. Ve mutlaka gençler tarafından iyi bilinmeli, iyi kavranmalı, özümsenmeli ve bu vatanın bizlere piyangodan çıkmadığı, birileri tarafından hibe edilmediği çok iyi anlaşılmalıdır."

MHP İçel Milletvekili Ali Öz ise bu toprakların kolay kazanılmadığını, bu nedenle herkesin gereken değeri vermesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA