Prof.dr.veysel Eroğlu, Dalaman İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Fethiye’de tamamlanan bazı projelerin açılışları ve Yörük şenliğine katılmak için Dalaman’a geldi.

Prof.dr.veysel Eroğlu, Dalaman İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti
Dalaman Havalimanına gelen Bakan Eroğlu’nu, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Valisi Hakan Güvençer, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Dalaman İlçe Başkanı Onur Turgut, Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan ile partililer karşıladı.
İlk olarak Tigem tesislerine geçen Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet burada bir süre dinlendikten sonra İlçe Teşkilatına geldi.

Burada vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla programı hakkında bilgi verdi. Açılışı yapılacak olan 19 maliyetinin 65 milyon lira olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Biz Bakanlık olarak Dalaman’ı bakanlığın ilçesi olarak söylüyoruz. Dalamanla ilgili ne teklif olmuşsa onu hemen gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ulaştırma Bakanlığına da vekalet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “İnşallah Göcek tünelinin 2.si açılacak, yollar da yapılacak. Ulaştırma konusundan da çok büyük yollar kat edildi. Geçmişte Dalaman’a gelmek bir meseleydi ama artık Dalaman turizm merkezi oldu, ziraatin ve tarımın merkezi oldu. Bu bakımdan çok önemli bir yer. Artık Dalaman Havalimanı Türkiye'nin sayılı havalimanları arasına girdi, bölünmüş yollarla Muğla baştan aşağı örüldü” dedi.

Dalamanlıya son 6 ayda 51 müjde verdiklerini belirten Bakan Eroğlu, “51 müjdenin de toplam maliyeti 333 milyon lira. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz şu anda Muğla'mıza en çok yatırım yapan Bakanlık olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla buna layıktır. Muğla'mıza yatırımcı bakanlıklar olarak son 10 yılda 4 milyar lira yatırım yapılmış. Bunların içinde yaklaşık 1 milyar 785 bin lira bizim bakanlığımız yapmış” dedi.

Dalaman’a yapılan yatırımlara da değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Dalaman’da turizm bölgesi var, büyük taşkınlara maruz kalırdı. Biz Dalaman’a hem sulama, hem taşkın koruma hemde enerji üretmesi için Dalaman Akköprü barajını yaptık. Çok zorlu bir barajdı ama Allaha şükür, bizim tecrübemizle zor noktaları aştık ve geçmişte yapılamayan, artık kaderine terk edilmiş barajı yaptık. Burada 141 bin 920 dekar arazi sulanacak, aynı zamanda 343 milyon kilovat saat elektrik üretecek. Aşağı Dalaman İçme Suyu Projesi ve Dalaman Ovası Sulama Projesi kapsamına inşallah Dalaman büyüyecek ve gelecekteki içme ve sulama suyu projesi buralardan karşılanacak. Dalamanda otomatik metoroloji ölçüm istasyonu yoktu. Dalamanda uçakların emniyetli kalkış için bir raporlama sistemi yoktu. Biz Dalaman’a otomotaik metoroji ölçüm istasyonu kurduk, artık Dalaman’a dünyanın her yerinden gelecek turist internete girerek iklim durumunu görecek hale geldi” dedi.

Bu hizmetlerin çok hızlı yürümesi için mahalli idareler ile merkezi idarelerin aynı partiden olması gerektiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Çünkü AK Parti denilince belediyecilikten biz anlarız. Çünkü Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından, Başbakanlığa geçti, dolayısı ile mahalli idareleri, belediyeciliği en iyi bilen Başbakanımız dolayısıyla Ak Partidir. Mart ayında Mahalli İdareler seçimi olacak, inşallah Dalaman’ın daha iyi büyümesi için el birliği ile Dalaman‘ın makus talihini tamamen değiştirmemiz lazım” dedi.

“Şu ana kadar Dalaman’a ne yapılmışsa, Başbakanımızın talimatı ile hükümetimiz yapmıştır” diyen Prof.Dr.Veysel Eroğlu, “Bakın şu ana kadar yapılanlara, hastane, dere ıslahları, Muğladaki yatırımlar, bölünmüş yolar, bunlara bakılıncca muhteşem bir gelişme sağlandı. Bakın burada ne yapılacaksa biz yaparız, biz yapabiliriz, muhalefet milletvekillerini bırakın Genel Başkanları dahi Dalaman’a bir çivi çakamaz, çakabiliyorsa iddia etsinler. Geçmişte bunlar vardı. 2B meselesini çözebildiler mi? Ben 3 yıl bu 2B meselesini çözmek için uğraştım, kanunları 20 kez okudum, taraflara okuttum, geldik vatandaşa anlattık, dolayısı ile biz sizlerin hizmetkarı olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet ardından helikopterle Fethiye’ye hareket etti.
Kaynak: İHA