Amerika Michigan State Üniversitesi Öğrencileri Konya'da

KONYA - Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Amerika'daki Michigan State Üniversitesi'nin işbirliği kapsamında, Osteopathic Fakültesi Yardımcı Dekanı ve Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri ile19 tıp fakültesi öğrencisi Konya'ya geldi.

Öğrenciler ilk olarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Berk'in rehberliğinde Mevlana Müzesi'ni gezdi.

Berk, ziyaretçilere Konya'nın tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Mevlana Müzesi ve Mevlana'yı anlattı. Prof. Dr. Reza Nassiri, Konya'ya gelmeden önce Mevlana hakkında bilgisi olduğunu, Amerika'da çok okunan ve araştırılan bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettiği için mutlu olduğunu ifade eden Nassiri, "Öğrencilerimin de Mevlana'yı tanıması beni ayrıca memnun etti" dedi.

SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ise ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmalarının yanında yöresel lezzetlerini de tattırmalarında katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi başkanlarına teşekkür etti.

Mevlana Müzesi'nin ardından, Alaaddin Cami ve Karatay Müzesini gezen Nassiri ve öğrenciler, SÜ Tıp Fakültesine dönerek, eğitimlerine devam etti.

Kaynak: AA