22 Yıldır Oruç Tutan Osman Ay'dan İsveçli Papaza Övgü

Gölcük ilçesinde yaşayan ve yıllardır oruç tutmasıyla tanınan Osman Ay, İsveç Kiliseler Birliği Görevlisi ve Hıristiyan Barış Harekatı Başkanı Papaz Peter Lööv Roos'a övgüler yağdırarak, İslam alemi için temennilerde bulundu.

22 Yıldır Oruç Tutan Osman Ay'dan İsveçli Papaza Övgü
22 yıldan fazladır oruç tutan, 30'dan fazla Kur'an-ı Kerimi hatmeden market işletmecisi Osman Ay, İsveç Kiliseler Birliği görevlisi ve Hıristiyan Barış Harekatı Başkanı Papaz Peter Lööv Roos'a övgüler yağdırarak, "Müslümanlar birbirini yerken, Müslüman olmamasına rağmen bir Hıristiyan papaz, çıkıp İslam dinini savunuyor" dedi.

Osman Ay, Papaz Lööv'ü takdir ettiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "İsveç'te yapılan bir olay benim ilgimi çekti. İşveçli din adamı Papaz Lööv Roos, Ramazan Bayramının ülkesinde resmi bayram statüsünde olması gerektiğini savunan bir bildiri yayınladı. Aynı zamanda bu papaz, Ramazan ayını yakinen takip ettiğini ve sadece Müslümanların bir ibadeti değil İskandinavya kültürü olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramını değerlendiren çok güzel bir de yazı kaleme aldı. Aynı papaz, İsveç'in en önemli gazetelerinden birinde 'Ramazan Bayramı da İsveç'in kutsal günüdür' diye bir başlık attı. Bu kardeşimizi ben gerçekten takdir ediyorum."
Müslümanların bugün birbirini katlettiğini anlatan Ay, şöyle konuştu: "Ben şuna üzülüyorum, Müslümanlar birbirini yerken, Müslüman olmamasına rağmen böyle bir Hıristiyan papaz, çıkıp Müslümanlara ait bir dini savunuyor. O çarşamba günkü yakılma olayı zaten, görüntüler hâla gözlerimin önünden çıkmış değil. Ben buradan tüm İslam alemine sesleniyorum, lütfen benim başlattığım şu hatim okumalarıma sizler de katılın. Hiçbir şey yapamıyorsak en azından bu dualar onların üzerine bomba gibi düşer inşallah."
17 Ağustos depreminde yakınlarını kaybeden Ay, o anları canlı yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: "17 Ağustos günü ablam, üç yeğenim ve eniştemi kaybettim. 9. gününde çıkarttık onların cenazelerini. O anı canlı yaşayanlardan birisiyim. O üzüntü hâla içimde çok büyük. Tüm ölenlerin ailelerine sabır, ölenlere rahmet diliyorum. Onlar için hatim indirdim. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin."
Kaynak: İHA