Çubuk Belediyesi Bilgi Evleri'nden Yüzde 100 SBS Başarısı

Ankara'nın Çubuk Belediyesi tarafından açılan 'Bilgi Evleri'nde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinin tamamı hedefledikleri liselere yerleşti.

Bilgi Evlerinde 8. sınıf öğrencilerinin toplam sayısının 54 olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geçtiğimiz yıl yüzde 90 olan başarının bu yıl yüzde 100'e çıktığını belirterek, şunları söyledi:

''54 öğrencimizden 54'ünün puanlarına göre istedikleri okullara yerleşmiş olması bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Kuzeyin Parlayan Yıldızı Çubuk, artık eğitim yönüyle de parlayan bir yıldız haline gelmiştir. Çocuklarımızın eğitimi bizim için son derece önemlidir. Bu nedenle Bilgi Evleri'ne her türlü desteği vererek çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Sayısını her geçen yıl arttırdığımız bilgi evlerimizden yüzlerce öğrenci doğrudan ya da dolaylı yollardan faydalanıyor. Bilgi Evleri uzman kadroları tarafından okul, aile ve bilgi evi üçgeninde yürütülen sistemli çalışmalar meyvesini veriyor. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.''

SBS puanına göre Çubuklu öğrencilerin tamamının tercihi Anadolu liseleri oldu. 54 Bilgi Evi öğrencisinin 18'i Anadolu Öğretmen Lisesi'ne, 19'u Anadolu Lisesi'ne, 10'u Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, 6'sı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yerleşirken, bir öğrencide Pursaklar Fen Lisesine yerleşti.

Ankara genelindeki tüm bilgi evlerine devam eden öğrenciler arasında yeni kurulan Çubuk Bilgi Evleri'nin çok büyük bir başarı kaydettiğine dikkat çeken Bilgi Evleri Müdürü Cihan Bulut, kendilerine ve öğrencilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı Lokman Özden'e verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bulut, elde ettikleri yüksek başarının sırının inanmak ve yıl boyunca öğrencilerin her türlü sorunlarıyla aileleriyle birlikte yakından ilgilenmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA