Aziziye Belediyesi’nden Kaymakam Ünsal’a Veda Yemeği…

Son Kaymakamlar Kararnamesi ile Rize’nin Çayeli ilçe kaymakamlığına atanan Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal için Aziziye Belediyesi tarafından veda yemeği düzenlendi.

Aziziye Belediyesi’nden Kaymakam Ünsal’a Veda Yemeği…
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Köprüköy Kaymakamı Ersin Boylu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Aziziye İlçe Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Metin Köklü, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Daphan Ovası Sulama Birliği Başkanı Emrullah Akpınar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile ilçedeki bürokratlar ve muhtarlar katıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu yemekte zaman zaman duygu dolu anlar yaşanırken, Aziziye Belediye Meclisi kararıyla hazırlanan Fahri Hemşehrilik Beratı ve teşekkür plaketi Başkan Cengiz tarafından, Kaymakam Ünsal’a takdim edildi.

Yemekte muhtarlar adına konuşan Kavaklıdere Köyü Muhtarı Mahmut Yılmaz, 4 dönemdir muhtarlık yaptığını ve birçok çalışmayı Kaymakam Ünsal döneminde gerçekleştirdiğini ifade ederek, yeni görev yerinde başarı diledi.

CENGİZ: UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK, ORTAK PAYDAMIZ AZİZİYE OLDU
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, 4,5 yıllık görev süresinde iki kaymakamla çalıştıklarını ve her ikisiyle de uyum içerisinde çalıştıklarını kaydetti.

İlçe meselelerine vakıf, hassas, genç ve dinamik olan kaymakam Ünsal ile birlikte çalışmanın büyük keyif olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz, “İlçemiz meselelerini zaman zaman yerinde istişare ettiğimiz gibi, Ankara’da birlikte koşturduğumuz, takip ettiğimiz günler de oldu. Özellikle köylerde muhtarlarımızla el ele vererek önemli işlerin başarılmasına vesile oldu. İlçemiz adına yürekten teşekkür ediyoruz. Biz birlikte çalışmaktan büyük keyif aldık. Kendisi zaten fazla uzağa da gitmiyor ve burada edindiği güzel dostluklarla Çayeli’nde de Erzurumlu ziyaretçilerinin yoğun olacağına inanıyorum. Kendisini daha iyi yerlerde görmek temennisiyle, biz üzülerek gönderiyoruz. Yeni görev yerinde başarılar diliyor, bu anlamlı yemeğe teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ÜNSAL: TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK İLİNİN, EN SICAK İNSANLARI
“Erzurumluları Türkiye’nin en soğuk ilinin en sıcak insanları olarak gördüm.” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Kaymakam Turgay Ünsal, “Erzurum insanını çok kadirşinas ve çok vefalı gördüm. İnsan çalıştığı ve ekmek yediği yerin memleketlisi oluyor. Burada o kadar güzel dostluklarımız gelişti ki, hakikaten kendimi bir Aziziyeli ve bir Erzurumlu olarak hissediyorum. Kendim, eşim ve daha gidişimizi kabullenemeyen küçük kızım bile kendini buralı görüyor. Biz sizleri çok sevdik. Hepinizden Allah razı olsun ve buradan ayrılmak bizim için gerçekten çok zor. Muhtarlarımızın şahsında tüm hemşehrilerimin haklarını helal etmelerini istiyorum.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZLA ÇALIŞMAKTAN BÜYÜK KEYİF ALDIM
Konuşmasında Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’den de övgüyle bahseden Ünsal, “Belediye başkanımızla fıtraten aynı yaştayız, aynı okul ve aynı dönem mezunuyuz. Samimiyetimiz gazetelere ve köşe yazılarına dahi yansıdı. Üst düzeyde birlik ve beraberliğimiz vardı. Ortak aklı kullanarak, ilçemize hizmet ettik. Her zaman istişare ettik, yüz yüze istişare ettik, birlikte oturduk istişare ettik ve yetmedi evlerimize kadar gidip gelerek ilçemizin sorunları üzerine kafa yorduk. Aziziye’ye hizmet noktasında birleştik. Kendisiyle çalışmaktan dolayı çok mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİYLE GÜZEL ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİ
Kurumlararası diyalogla, müdürler ve memurlar arasında diyaloğun, birlik ve beraberliğin en üst seviyeye taşındığının altını çizen Kaymakam Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu birlik ve beraberlikte en küçük bir katkımız varsa ne mutlu bize. Kurumların birbirini tanıması, arkadaşlarımızın birbirini tanıması, aradaki bürokratik işlemlerin çok daha hızlanmasını sağlamaktadır. Bu üç yılda oluşturduğumuz birlik ve beraberlikle çok güzel işlerin yapıldığını düşünüyoruz. Köylerimizde çok güzel işler yaptık. Sayın başbakanımızın bize tahsis ettiği 8 iş varsa, biz bu işleri 14-15’e çıkarmaya gayret gösterdik. İlçemizin her yerine, her köyümüze ulaşma çabası içerisinde olduk. İl Genel Meclisi üyelerimizle, muhtarlarımızla çok güzel işler yaptık. Hepimiz taşın altına birlikte elimizi koyduk ve güzel işler başardık. SODES projeleriyle ve işadamlarımızın desteğini alarak, eğitime önemli yatırımlar yaptık. İlçemizde 117 tane proje hazırladık ve bunlara ciddi hibe destek aldık. Özellikle eğitime yapılan yatırımları çok önemsedik. Köylerimizde dershaneye gidemeyen başarılı öğrencilerimize bu imkanı sunduk. Çocuklarımız atalarıyla buluşuyor projesiyle başarılı öğrencilerimize Çanakkale gezisi düzenledik. Bunun gibi onlarca birbirinden güzel çalışmalarımız oldu.”
DEVLETİMİZİN GÜLEN YÜZÜ OLDUK
Kaymakam Ünsal, “Vatanımızın her karış toprağı bizim için kutsaldır ve bu çalışmalarımıza yeni görev yerimizde de devam edeceğiz. İnsanımıza hizmet, milletimize hizmet, devletimize hizmet bizim için onurdur ve bu onurlu görevimizi Aziziye’de tamamladık. Kapımızı ve gönlümüzü, muhtarlarımıza, halkımıza hep açık tuttuk. Devletin gülen yüzü olmanın gayreti ve çabası içerisinde olduk. Görev yaptığım her yerde kapım sizlere her zaman açık ve başımızın üstünde yeriniz var. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaymakam Ünsal’ın konuşması esnasında zaman zaman duygulandığı gözlendi.

Daphan Ovası Sulama Birliği Başkanı Emrullah Akpınar da, ilçeye yaptığı hizmetler anısına bir plaket sundu. Katılımın oldukça yoğun olduğu yemekte Kaymakam Turgay Ünsal, tüm katılımcılarla helalleşerek vedalaştı.
Kaynak: İHA