Selçuk'tan Rehber Kitapçık Hizmeti

KONYA - Selçuk Üniversitesi, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için hazırlanan ve üniversite hakkında bilgilerin yer aldığı İlk Adım Kitapçığı'nı yaklaşık 17 bin kişinin posta adresine gönderdi.

Selçuk Üniversitesi'nden,yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında SÜ'yü kazanan 17 bin öğrenciye rehber kitapçığı dağıtıldı.

Kitapçığın, kayıt işlemlerinde üniversite adaylarına büyük kolaylık sağlayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kitapçıkta öğrencilere 2013-2014 eğitim-öğretim yılı akademik takvimi, kayıt için gerekli belgeler, üniversitenin telefon rehberi, Alaeddin Keykubat Yerleşke planı, üniversite bünyesindeki ve şehirdeki yurt olanakları, sosyal ve kültürel etkinlikler, beslenme hizmetleri, öğrenci toplulukları ve yarı zamanlı çalışma olanakları hakkında bilgi verildi.

SÜ'ye yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yol göstermek, işlemlerini daha hızlı ve sorunsuz yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıllarda da uygulanan ve gönüllü öğrencilerin görev yaptığı 'Takip Et Projesi' ile bu yıl da öğrencilere rehberlik hizmeti verilecek. Üniversiteye ilk kez kayıt yaptırmak için 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Konya'ya gelen öğrenci ve ailelerin Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'ne ulaşımları için üniversiteye ait servisler, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Tren Garı'nda hazır bulunacak. Buradaki servisler, kayıt için Konya'ya gelen öğrenci ve velileri kampus alanına ücretsiz olarak taşıyacak."

Kaynak: AA