Sahile Vuran Ölü Fok Çevrecileri Üzdü

Akdeniz foklarının nadir yaşam alanlarından olan Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Selinus Plajı’na sabah saatlerde ölü bir fok vurdu.

Sahile Vuran Ölü Fok Çevrecileri Üzdü
Kızılin bölgesine denize girmek için gelen tatilciler, sahilde ölmüş bir Akdeniz foku ila karşılaştılar. Vatandaşların ihbarı üzerine sahile gelen Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ölü fok üzerinde inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemede Akdeniz foku üzerinde herhangi bir darp ve yara izine rastlanmadı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Talip Özgen, Akdeniz fokunun 2 metre 20 santim boyunda, yaklaşık 150 kilo ağırlığında olduğunu söyledi.

Hayvanın otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi morguna götürüleceğini belirten Özgen, “Az önce yapılan bir ihbardan dolayı buraya geldik. Bir tane Akdeniz fokunun ölü olduğunu gördük. Belediye zabıtası arkadaşlarla balığı alarak Alanya Belediyesi’nin morguna kaldıracağız. Gerekli kuruluşlarla bağlantıya geçip, ölüm nedeninin tespiti için çalışmalara başlatacağız. Şu anda fiziksel olarak yaptığımız muayenede herhangi bir yaraya bereye rastlamadık, bunun için otopsi gerekiyor” dedi.

Bölgeye sabah erken saatlerde gelen yabancı ve yerli turistler, ölmüş Akdeniz fokunu incelediler. İlk kez Akdeniz foku gören tatilciler üzüldüklerini belirttiler. Tatilciler, üzüntülerini ölmüş foku okşayarak gösterdiler.
Kaynak: İHA