Erzurum'da Fazla Yolcu Taşıyan Sürücülere Göz Açtırılmıyor

ERZURUM - Erzurum-Aşkale hattında kontrol ve uygulama yapan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fazla yolcu taşıyan otobüs ve minibüs sürücülerine göz açtırmıyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aşkale İstasyon Amirliği trafik ekiplerinin Erzurum-Aşkale hattında taşımacılık yapan otobüslere yönelik son 4 günde 112 kontrol yaptığı ve kurallara uymayarak fazla yolcu taşıyan 11 otobüs sürücüsüne cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Sürücülerin aşırı yolcu almamaları konusunda sürekli uyarıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saat 06.00'da ilk otobüsün Aşkale'den Erzurum'a hareket etmesiyle başlayan seferler saat 19.45'te son otobüsün Erzurum'dan ayrılmasıyla sona eriyor. Her 20 dakikada bir otobüsün kalktığı ilçede 29 adet özel halk otobüsü bulunmaktadır. 2918 sayılı 'Taşıma sınırı üstünde yolcu almak' maddesinin karşılığı 62 TL'dir. Fazla yolcu taşınmasının engellenmesi ve seyahatlerde can güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimler ve kurallara uymayanlar hakkındaki cezai işlemler ara verilmeden bütün hatlarda devam edecektir."

Kaynak: AA