Bayburt'ta, Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği Kuruldu

Bayburt'ta, 1913 yılında dönemin kaymakamı Tunalı Hilmi bey önderliğinde kurulan "Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti" dernek yapısında yeniden faaliyete geçirildi.

Derneğin tanıtımı için Bayburt Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Adil Kacır, "Bizler, Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'ni günümüz ihtiyaçlarına ve sosyal gerçekliğine göre revize ederek, güncelleyerek yeni bir bakış açısıyla yeniden hayata geçiriyoruz" dedi.

Osmanlı'nın son dönemlerinde Anadolu insanının acıların en büyüğüne maruz kaldığı işgaller sırasında yokluğun ve açlığın ne demek olduğunu tecrübe ederek kazandığını ifade eden Kacır, Anadolu insanı o günlerde dahi asil duruşundan ödün vermemiştir. Bölgede işsizliğin hızla yayıldığını ve dilenciliğin büyük boyutlara ulaştığını gören, savaştan, ekonomik sıkıntılardan, yoksulluktan yorgun düşmüş Müslüman halkın dilenmesini izzet-i nefis meselesi yapan, bir Müslüman'ın dilenecek kadar çaresiz ve kimsesiz kalmasını kimlik ve şahsiyetine yakıştıramayan duyarlı onurlu, vakur insanlar yüz yıl önce 15 Ağustos 1913'te Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'ni kurmuşlar" diye konuştu.

Kacır, cemiyetin amacının, yurt içinde ve yurt dışında dil, din, ırk, cinsiyet ve siyasi düşünce gibi hiçbir ayırım gözetmeden, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak olduğunu belirtti.

Toplantıya, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA