Arabada Unutulan Çocuk Hastanede Yaşam Mücadelesi Veriyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesine bayram ziyaretine giden akrabalarının arabanın arka koltuğunda unuttuğu 4 yaşındaki Ramazan Korkmaz, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yaşam mücadelesi veriyor.

Ramazan Korkmaz'ın babası Adem Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da çalıştığı için Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır'a gidemediğini, eşinin ise oğulları Ramazan Korkmaz'ı alarak Diyarbakır'a bayram tatili için gittiğini anlattı.

Oğlu Ramazan'ın ninesi, halası, amcası ve halasının eşiyle Tepe beldesine bayram ziyaretine gittiğini belirten Korkmaz, şunları söyledi:

"Oğlumla birlikte yola çıkan akrabalarımız Tepe beldesinde yeni satın aldıkları çırçır fabrikasını görmek için bir otomobil ve bir ciple yola çıkmışlar. Büyükler otomobilde, çocuklar cipteymiş. Fabrikayı görmek üzere inen yetişkinler otomobile geri dönmüşler. Bu sırada çocuk cipin arka koltuğunun arkasında bulunan boşluğa atlamış ve orada uyayakalmış. Yola devam ettiklerinde otomobilde olanlar çocuğun öteki araçta olduğunu, cipte olanlar da otomobile geçtiğini sanmış. Aradan 2,5 saat geçmiş. Ziyaret edecekleri ailenin yanına geldiklerinde çocuğun olmadığını fark etmişler. Cipteki çocuklardan biri Ramazan'ın koltuğun arkasındaki boşluğa atladığını gördüğünü söylemiş. Amcası kolduğun arkasına bakıyor ki çocuk orada uyuyakalmış. Amcası çocuğu almış ve soğuk suya tutmuş."

Oğlunun önce Tepe beldesindeki aile sağlığı merkezine götürüldüğünü, daha sonra Bismil Devlet Hastanesi'ne ve oradan Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldığını kaydeden Korkmaz, Ramazan'ın buradaki ilk müdahalenin ardından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildiğini, kendisinin de olayı öğrenince Malatya'ya geldiğini ifade etti.

Oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini dile getiren Korkmaz, "Oğlum şu anda çocuk yoğun bakım servisinde yatıyor. Bugün ilk defa nefes aldı. Bu beni çok mutlu etti. İnşallah Allah, onu bize bağışlar" diye konuştu.

Korkmaz ailesi, görüntülerinin alınmasına izin vermedi.

-İyileşmeye başladı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Yakıncı da Ramazan Korkmaz'ın havasızlık ve sıcağın etkisiyle karaciğeri ve böbrekleri ile kaslarının zarar gördüğünü bildirdi.

Yakıncı, olay nedeniyle çocukta karaciğer ve hafif oranda da böbrek yetmezliği oluştuğunu belirterek, "Çocuk geldiğinde kendi başına solunumu yoktu ama şuanda solunumu gelmeye başladı.

Çocuğun sağlık durumunda kısmen iyileşme başladı.

Bundan sonra da tedavilerine devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA